Gaziantep

Kuzey Şehir projesinde kura heyecanı

14:37 27 Haziran 2018 6 Yorum Var
Kuzey Şehir projesinde kura heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Gaziantep'te 8,5 milyon metrekare alanda hayata geçirilen Kuzey Şehir projesinin 1. etabında, yapımı tamamlanan 913 konutun hak sahipleri belirlendi.

Yaklaşık 200 bin kişinin ikamet edeceği Kuzey Şehir'in 1. etabındaki 913 konut için Şahinbey Spor Salonu'nda kura çekimi yapıldı.

Törende konuşan TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, Gaziantep'e özgü bir proje yaptıklarını ve bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Kuzey Şehir projesinin, hem şehir plancılığı hem de şehircilik açısından önemli olduğunu ifade eden Çelik, "Bugün burada hak sahibi olamayan vatandaşlarımız sakın üzülmesinler. Gaziantep'te herkes konut sahibi olacak ve bunun için hep beraber çalışacağız. Bu konuda Gaziantep gerçekten Türkiye'de öncü bir şehir oldu." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak da, kurum olarak kentte bulunan her vatandaşın konut sahibi olması için canla başla çalıştıklarını vurguladı.

Kira fiyatlarından herkesin rahatsız olduğunu ve bunun farkında olduklarını belirten Toprak, "Bunun çözümü için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Bir yandan kendi öz kaynaklarımızla konutlar yapıyor, bir yandan ise TOKİ ile iş birliği içinde Kuzey Şehir projesini başlattık. Bu proje, şehrimiz açısında çok önemli." ifadesini kullandı.

Önceliğin engelli ve emeklilere verildiği kurada vatandaşlar, başvuruda bulunduğu 2+1, 3+1 ve 4+1 evlerine kavuştu. Heyecanlı olduğu gözlenen hak sahiplerinden bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

TOKİ tarafından dünyada bir ilk olacak şekilde planlanan 50 bin konutluk proje, Gaziantep için özel olarak kurgulanan bir modelle tasarlandı. Mahalle kurgusunda geleneksel kent dokusunun elde edildiği, 2023 yılında tamamının bitmesi öngörülen şehir, Türkiye'deki 23 ilden daha büyük olacak.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    yeteklerin şansı ney
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba ne zaman teslim edilecek anahtar?
    Cevapla
  • Şahin kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıkıp çıkmadığı nerden bileceğiz
    Cevapla
  • Medine 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıktığını nasıl ogrenecegiz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Necdet yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep kuzey kent 1.etap toki evleri kura sonuçları yazarsanız çıkar
    İlk beğenen sen ol
  • mehmet kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    mağdur olanlar nolacak 3 aydır paraları halkbankasında çıkacak umıdıyle bekleyenler nolacak...bu mıllet size her türlü desteği verdi Gaziantep size seçimlerde %64 gibi yüksek bir oranda destek verdi bumu karşılığı mağdur durumda bırakmayın beklentisi olna ve kura çıkmayan kardeşlerimizi....
    Cevapla
  • Zuhal Atalay 5 yıl önce Şikayet Et
    InşAllah bizlerde Rabbim hayırlısı ile nasip eder ..
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.