Gaziantep

Kick boksun altın gençleri hedef büyüttü

11:24 07 Eylül 2018
Kick boksun altın gençleri hedef büyüttü

RIDVAN KORKULUTAŞ - Çocuk yaşta dövüş sanatlarına ilgi duyan ve ulusal ve uluslararası başarılar elde Gaziantepli iki genç,15-23 Eylül'de İtalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Bu yıl düzenlenen Uluslararası Open Avrupa Şampiyonasında full contact dalında 71 kiloda Levent Burak Kütüklü, 54 kiloda Seyit Battal Ay altın madalya kazandı.

Antrenörleri Mehmet Kaya'nın yönlendirmesiyle başladıkları kick boksta, elde ettikleri başarıyla İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenecek Dünya Gençler Full Contact Kick Boks Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan 18 yaşındaki Levent Burak Kütüklü ile 17 yaşındaki Seyit Battal Ay, birincilik kürsüsüne çıkmayı amaçlıyor.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü desteğiyle Kamil Ocak Spor Salonu'nda antrenmanlarını sürdüren milli sporcular, şampiyonluk için tekmelerini, yumruklarını çalıştırıyor.

Yoğun tempo içerisinde dünya şampiyonasına hazırlanan Levent Burak ve Seyit Battal, geçmişteki bazı kötü alışkanlıklarını spor sayesinde terk etti.

Kick boks antrenörü Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır gençleri yetiştirebilmek adına çaba sarf ettiklerini söyledi.


- "Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz"


Bu yıl yoğun bir şekilde antrenman yaptıklarını kaydeden antrenör Mehmet Kaya, "Gece-gündüz, yağmur ve çamur demeden, çok zor şartlarda olsa da bu çocuklar canlarını dişlerine takarak çalıştı. Sıra dünya şampiyonasına geldi. İnşallah bütün hedefimiz dünya şampiyonasında bayrağımızı dalgalandırmak." ifadelerini kullandı.


- Levent Burak: "Spor benim hayatım oldu"


Levent Burak Kütüklü de milli takım düzeyinde ülkesini temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Bu yıl Türkiye ve Avrupa şampiyonluk elde ettiğini belirten Levent Burak, şöyle konuştu:

"Tek hedefimiz, dünya şampiyonasında en iyi şekilde temsil edebilmek. Hocamızla hoca öğrenci ilişkisinden çok, baba-oğul ilişkisi var aramızda. Spor beni zararlı alışkanlıklarımı bırakmamı sağladı ve hayatımı değiştirdi. Ben küçükken köpeklerin peşinden koşardım. Şimdi saygıya değer bir insan oldum. Herkes bana saygı duyuyor, ben de herkese duyuyorum. Aile açısından da bir çok güzel davranış kattı. Spor benim hayatım oldu."

Seyit Battal Ay da 7 yıldır kick boks yaptığını dile getirdi.

Hocasının desteğiyle önemli başarılar elde ettiğini anlatan Seyit Battal, "Sporla saygı ve sadakati kazandım. Dünya şampiyonasında Allah'ın izniyle ay-yıldızlı bayrağımız dalgalandırmayı hedefliyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.