Gaziantep

Gaziantep yeni üniversite öğrencilerine hazır

17:20 07 Eylül 2018
Gaziantep yeni üniversite öğrencilerine hazır

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla kentteki üniversiteleri tercih eden adayların barınma imkanları arttıldı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, üniversite hayatına ilk kez başlayacak 10 bin 75 öğrenciyle birlikte toplam 54 bin 700 yükseköğretim öğrencinin huzuru için tedbirler alındığı belirtildi.

Öğrencilerin huzurlu bir yükseköğretim görmeleri için kamu kurum kuruluşları ve üniversite arasındaki yakın iş birliği ve koordinasyonla gerekli tedbirler alındığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akademik eğitim amacıyla ilimize gelen öğrencilerimize Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza ait yurtlarda güvenli, huzurlu ve konforlu bir ortamda barınma imkanı sağlamış bulunuyoruz. Gaziantep’te Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait merkez, Nizip, İslahiye ve Oğuzeli ilçelerimizde toplam 9 yükseköğrenim öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Bu yurtların toplam yatak kapasitesi 11 bin 563 olup bu yıl 6 b,n 41 boş kontenjan bulunuyor. İlimizde üniversite eğitimine devam eden veya ilk defa Gaziantep’e gelecek öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyor, bütün öğrencilerimize eğitim-öğretim hayatında başarılar diliyoruz."

Açıklamada ayrıca kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel teşebbüse ait 13 özel yurttan 2 bin 755 öğrencinin faydalanacağını belirtildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.