Gaziantep

CHP'li Yılmazkaya'dan ekonomi eleştirisi

16:42 17 Eylül 2018
CHP'li Yılmazkaya'dan ekonomi eleştirisi

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, firmalara destek sunulması çağrısında bulundu.

Yılmazkaya, yazılı açıklamasında, ekonomideki işlerin iyi gitmediğini savunarak, mevcut sorunların devam etmesi halinde işten çıkarmaların, iflasların, hırsızlıkların ve hatta intiharların artacağını ileri sürdü.

Hali hazırda üreticinin ne ham madde alabildiğini ne de ürettiği malı satabildiğini anlatan Yılmazkaya, "İş adamı ve sanayiciler çeklerini ödeyemedikleri için batma sürecine girdi. Küçük, orta ve büyük ölçekli sanayici bu zor durum karşısında ne yapacağını bilememektedir. Bizi arayan işverenler yazılan tüm çeklerin 3 ay ertelenmesini hem itibarları için hem de işletmelerinin batmaması için gündeme getirmemizi istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Sanayicinin elektrik, doğalgaz, ham madde, yakıt, kredi maliyetlerinin yüksek olduğunu, dövizdeki hareketli dalganın da sıkıntıları daha da artırdığını aktaran Yılmazkaya, şöyle devam etti:

"2018'de elektriğe ardı ardına yapılan zam ve tarife değişiklikleri, OSB sanayicisi başta olmak üzere tüm Türkiye’deki üreticinin girdi maliyetlerini büyük oranda artırdı. Sanayicinin en yüksek tarifeden elektriği ve doğalgazı ödeyen kesim olduğu için de bu zamdan en çok OSB’lerdeki sanayiciler etkilenecek. Çekini senedini ödeyemeyen sanayici, iş adamı, dün aldığı malı bugün alamayan işletmeci batmamak adına uzatmaları oynamak için işçi çıkarmaya başladı. Hükümetin zorluklar içinde ayakta durmaya çalışan sanayici ve üretici firmalarına destek olması ekonominin çarkları açısından büyük önem taşımaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.