Gaziantep

SANKO Üniversitesine yeni program

13:56 01 Kasım 2018
SANKO Üniversitesine yeni program

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon tezli yüksek lisans programı açılıyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, genel fizyoterapi alanında açılacak tezli yüksek lisans programına 2018-2019 bahar döneminde öğrenci alımı başlatılacak.

Öğrenciler ortopedik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, erkek ve kadın sağlığı ve mesleki rehabilitasyon uzmanlık alanlarına yönelik özel eğitimler alabilecek.

Bu program, öğrencilere bağımsız araştırma yapmanın yanı sıra, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısıyla irdeleyerek yorum yapma ve yeni çıkarımlara ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmayı amaçlıyor.

Programla ayrıca fizyoterapi ve rehabilitasyon biliminin tüm kavram ve metotlarını kavrayabilmiş, gerçek hayat uygulamalarını yorumlama yetisine sahip olabilen, kendi çalışma alanında söz sahibi, ulusal ve uluslararası projelerde katkı sağlayabilen ve bilgi birikimini bilim dünyasına bildiri, makale, kitap gibi yayınlarla aktarabilen genç araştırmacılar ve öğretim üyeleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

Programa fizyoterapi ve rehabilitasyon lisans diplomasına sahip fizyoterapsitler başvurabilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.