Gaziantep

Gaziantep'te "Bir Bayrak Şiir Bekliyor" yarışması açıldı

12:04 06 Kasım 2018
Gaziantep'te "Bir Bayrak Şiir Bekliyor" yarışması açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazikültür AŞ ve Serencam Yayınlarınca "Bir Bayrak Şiir Bekliyor" şiir yarışması düzenlenecek.

Gazikültür AŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Yakar, yaptığı yazılı açıklamada, bayrak şairi Arif Nihat Asya'nın, "Ey, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü'' dizeleriyle herkesin hafızasına kazanan şekliyle bayrak imgesinin edebiyatta "bizi biz yapan değerler"in başında geldiğini belirtti.

Bu kapsamda bayrakla ilgili şiir yarışması düzenlediklerini vurgulayan Yakar, "Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bayrağımızla ilgili yeni şiirler yazılmasını sağlamak ve edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak amacıyla 'Bir Bayrak Şiir Bekliyor' isimli, herkese açık bir şiir yarışması düzenledik. Her yaş grubundan kişileri, Serencam Yayınları ile ortaklaşa düzenlediğimiz yarışmaya katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yakar, lise kategorisinde yer alacak öğrencilerin değerlendirmesinin ayrı yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Şiirler dil, üslup, anlatım, içerik ve estetik yönünden doğru bir Türkçe ile yazılmış olmalı. Şiirler en fazla 100 mısrayı geçmeyecek şekilde yazılacak. Her yarışmacı en fazla iki eserle yarışmaya katılabilir. Bir başka yarışmada derece almış şiirler bu yarışmaya katılamaz. Şiirler yerli veya yabancı hiçbir eserle, hiçbir şekilde bariz benzerlikler taşımamalıdır. Katılımcılar, ödül alan, ya da yayınlanmaya değer bulunan eserlerinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılmasına, süresiz olarak kullanım hakkını verecektir. Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ile 4 mansiyon ödülüne de 500 lira verilecek. Liseler arası, birinci eser sahibine 500, ikinciye 400, üçüncü eser sahibine 300 lira ödül verilecek. Ödüle layık görülenler 25 Aralık 2018 günü yapılacak bir programla ödüllerini alacak. Yarışmaya katılacak şiirler, en geç 25 Kasım 2018 tarihine kadar gönderilmiş olmalıdır."

Şiir yarışmasında seçici kurul Bestami Yazgan, Halil İbrahim Yakar, Müştehir Karakaya, Hakan İlhan Kurt ve Cahit Koytak'tan oluşuyor.

Ayrıca şiirler, "bayraksiirleri2018@gmail.com" mail adresine de gönderilebilecek.




­­

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.