Gaziantep

Gaziantep'teki doğal gaz patlaması

16:54 12 Şubat 2019
Gaziantep'teki doğal gaz patlaması

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde doğal gaz patlamasının meydana geldiği sokakta yaşayan vatandaşlar olay anını anlattı.

Olayın meydana geldiği İstiklal Mahallesi Şehit Adnan Şahin Caddesi 76006 Sokak'ta market işleten Memik Aslan, AA muhabirine, büyük bir patlama meydana geldiğini, kırılan cam parçalarından yaralandığını söyledi.

Olay yerine gelen ambulansta tedavisinin yapıldığını ifade eden Aslan, "Camlar kafama isabet etmişti. Üç patlama sesi duydum. Biri de zaten bizim sokakta oldu. Dükkanımda hasar oluştu. Benim durumum çok şükür iyi" dedi.

Mahalle sakinlerinden Menderes Demir de sabah uyandığında evinde doğal gaz kokusu olduğunu dile getirerek, "Bizim komşu da doğal gaz şirketini aramış ama ulaşamamış. Daha sonra da patlamalar oldu." diye konuştu.

İstiklal Mahallesi Muhtarı Yaşar Mayda ise patlamanın meydana geldiği binadaki 3 dairede 5 kişinin yaşadığını, yaralananların birinci katta yaşayan 85 yaşındaki Mehmet Bilici ile eşi Fatma Bilici olduğunu kaydetti.

Öte yandan, rögar kapağının patlaması sonucu yaralanan ve Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan otobüs yolcularından Abidin Kara ve Atilla Kaya, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Safiye Pekmez'in tedavisinin ise devam ettiği öğrenildi.

Merkez Şahinbey ilçesinde rögar ile bir binada meydana gelen doğal gaz patlamasında 5 kişi yaralanmıştı. Patlamalar sırasında bazı ev ve iş yerlerinin camları kırılmış, bir binanın ilk 2 katında da ağır hasar oluşmuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.