Gaziantep

Ukraynalı animatör Müslüman olup bu ismi aldı

16:05 26 Temmuz 2019 2 Yorum Var
Ukraynalı animatör Müslüman olup bu ismi aldı

Türkiye'de animatörlük yapan Ukraynalı Antonina Pavlenko, Türk genci Şerif ile tanıştıktan sonra Müslüman oldu.

Ukrayna uyruklu 24 yaşındaki Antonina Pavlenko, animatörlük yaptığı Antalya'da bodyguard olarak çalışan 23 yaşındaki Şerif Akın ile tanıştı. Şerif Akın'ın talebi üzerine Müslümanlığı araştıran Ukraynalı Pavlenko, Müslüman olmaya karar verdi. Antonina Pavlenko, aşık olduğu Şerif Akın'ın memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesine giderek ailesi ile tanıştı. Nizip Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getiren Pavlenko, Müslüman olarak ismini Meryem olarak değiştirdi. 

Meryem ve Şerif'in önümüzdeki günlerde evlenecekleri öğrenildi. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Gökoğlu Çepni 4 yıl önce Şikayet Et
    ++Son olarak yeni müslüman olmuş bir kimseye müslüman ismi koymak sünnettir. Haberdeki kişiler bu sünnete uymuşlardır. Hz. İsa İslam peygamberi Hz. Meryem ise müslüman bir hanım. Diğer bir yandan Türkler İslamı tek ve doğru din olarak kabul ettiklerinde Türkçe adlarının koruyup bu ismin yanına sizin deyiminizle arap adı da kabul etmiştir. Bu, sünnetin Türkün üzerinde tecilli etmesini istediklerinden dolayı idi.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • HATTİLİ ALP 4 yıl önce Şikayet Et
    müslüman olunca arap adımı koymak gerekiyor. rusça müslüman adı olamazmı. yazık...
    Cevapla
  • YUSUF KÖSE / SAMSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    adı sabit kalabilirdi tabiki lakin meryem ismi arap değil.ırklara takılma selam ve dua ile.
  • Gökoğlu Çepni 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı, HZ. İsa peygamberimizin annesi ve dahi tüm müslümanların annelerinden olan Hz. Meryem annemiz arap değildir. İslama adanmış insanlar ve peygamberler illa araptır şeklinde kural yoktur. Her ırka, bu güzel ve kutlu insanlar Allah cc tarafından hediye edilmiştir. Ayrıca insanlık tarihinde 313 tane tüm insanlığa gönderilmiş resul vardır. B u resuller hangi ırktan olursa olsun, tüm ırklara İslamı anlatmaya mecburdur. Hz. İsa peygamberimizin ırkı israiloğlu olsada görevi tüm insanlıktı. Sayın Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı lütfen ırkçı olmayınız milliyetçilik postunun arkasına sığınmayınız. Olacaksanız ise mantıklı argümanlar ortaya koyunuz.
  • coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    gayet güzel bir isim konulmuş. Kur'an'da geçmekte ve övülmektedir. Meryem ismi arapça olmaktan ziyade müslüman ve türkçeleşmis bir ismidir.
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.