Gaziantep

'Pes' dedirten olay! Dilenci, zabıtayı görünce...

11:26 03 Eylül 2019 1 Yorum Var
'Pes' dedirten olay! Dilenci, zabıtayı görünce...

Gaziantep’te, hafif yürüme engeli olan ancak insanların manevi duygularını etkilemek için tekerlekli sandalyede dilenen Mehmet T., zabıtaları görünce ayağa kalktı. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olmayan ancak dilenmek için bu yönteme başvuran Mehmet T.’ye 153 lira para cezası kesildi.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kentte dilencilerin insanların manevi duygularını istismar ederek kazanç elde etmelerinin önüne geçmek için çalışma başlattı. Camiler ve halkın kalabalık olduğu alanlarda denetim yapan ekipler, kent merkezindeki Balıklı Meydanı’nda bir kişinin engeli olmadığı halinde tekerlekli sandalyede dilendiği bilgisine ulaştı. Balıklı Meydanı'na giden zabıta ekipleri tekerlekli sandalyede dilenen Mehmet T.’ye engelli raporu olup olmadığını sordu. Dilenmenin yasak olduğunu anlatan ve ceza keseceğini söyleyen ekiplerin konuşmasının ardından Mehmet T., ayağa kalkarak meydandan ayrılmak istedi. Ekiplerin tekerlekli sandalyesiyle zabıta karakoluna götürdüğü ve üzerinde 47 lira bulunan Mehmet T.’ye, Kabahatler Kanunu kapsamında 153 lira para cezası kesildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür haberlerin olmaması için (kapkaççı, dolandırıcı, hırsızlık, dilencilik, uyuşturucu satan, imal eden, ayrıca kadına ve çocuğa şiddet uygulayan ve istismar edenlere yönelik) ağır yaptırım yasalarının çıkartılarak ve takibinin yapılarak hayata geçmesi gerekmektedir. Şu andaki yasaların caydırıcılığı bulunmamaktadır. Bu gibi olaylar toplumu her zaman rahatsız eder.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.