Gaziantep

Ayakkabı tamircisini şoke eden ceza!

07:06 21 Ocak 2020 8 Yorum Var
Ayakkabı tamircisini şoke eden ceza!

Adana’da 2015 yılında aldığı otomobili 2018 yılında satan Hakan Gören, 2017 yılında Gaziantep’te hurda motosiklete kendi plakası üzerinden yazılan cezayı 2 yıl sonra öğrenince şaşkına döndü. 4 bin 830 liraya ulaşan ceza için Gören, Yabancı uyruklu şahsa işlem yapılmış. Kullandığı hurda motosikletin şase numarasından benim plakama ulaşıp cezayı öyle yazmışlar dedi.

Ayakkabı tamircisi Hakan Gören, 2015 yılında 01 HG 896 plakalı ‘0’ kilometre otomobil satın aldı. 19 Ocak 2018'de ise Gören otomobilini sattı. Noterde devir işlemlerinde hiçbir sorun yaşamayan genç adam, 2019 yılında e-devlet hesabına baktığında ise plakasına yazılmış 1858 lira trafik cezasını gördü.Bunun üzerine Adana Trafik Tescil ve Şube Müdürlüğü’ne giden Gören, cezanın 2017 yılında Gaziantep’te yazıldığını öğrendi. Gören, 2017 yılında Gaziantep’e gitmediğini söylemesi üzerine görevli memurlar cezayı inceledi ve ‘hurda motosiklet ile ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan’ ceza yazıldığını söyledi.

Cezayı yazan trafik polisine de ulaşan Gören, polisten de, “Motosiklette plaka yoktu, yabancı uyruklu şahısta ise kimlik ve ehliyet yoktu. Şase numarasından senin plakana ulaştık” cevabını aldı.  Gün geçtikçe faizlenerek 4 bin 830 liraya ulaşan ceza için Hakan Gören, Gaziantep Sulh Ceza Mahkemesi’ne de iptal için başvuruda bulundu. Oradan da 606 ve 57 lira olmak üzere 2 yargılama gideri borcu alan Gören, şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor. 

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • doğru sözlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezayı iptal etmek çok kolayken maalesef uğraştırıp dururlar vatandaşı. Arkası kuvvetli olan işini hemen hallediyor. O kadar çok adaletsizlik var ki. Bu gidişle düzeleceğini de zannetmiyorum.
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şey belli iken neden ödüyor?
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet yetkililerinin dikkatine bu tip hatalar çoğaldı bütün kamu kurumlarında var sanki birileri halkı devlete ve hükümete karşı sistematik olarak düşman etmeye veya tepki verdirmeye çalışıyor.bunu kimlerin yapabileceğini tahmin etmek zor değil .bu olayların üzerine ivedilikle gidilmesi lazım.
    Cevapla
  • Ayhan Kalender 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın haklı olduğunu hakimler de biliyordur diğer yetkililer de. Mekanizma doğru dürüst çalışmayınca insanları böyle süründürüyorlar. Bir zamanlar doğuda bir traktöre boğaz köprüsünden kaçak geçti cezası kesilmişti
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tür şeyler hep bizim ülkemizde oluyor...insan yaşamaya korkuyor böyle birşey başıma gelecek diye. neden bu gibi durumlarda Avrupa ülkelerinden farklıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.