Mahkeme başkanı çıldırdı!: 'Deli numarası yapma'

Öğretmen sevgilisini öldüren Hakan Başar'ın mahkemedeki "Gülşah gelmeden ben savunma vermem, siz beni tanımadan yargılıyorsunuz" sözleri mahkeme başkanını çıldırttı.

Mahkeme başkanı çıldırdı!: 'Deli numarası yapma'
Mahkeme başkanı çıldırdı!: 'Deli numarası yapma'
GİRİŞ 26.03.2013 15:01 GÜNCELLEME 26.03.2013 15:01

Van'da öğretmenlik yaparken rapor alarak Konya'daki ailesinin yanına gelen 27 yaşındaki Gülşah Aktürk'ü, tabancayla başından vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan eski sevgilisi 36 yaşındaki Hakan Başar'ın yargılanmasına başlandı.

Başar savunmasında "Gülşah gelmeden ben savunma vermem, siz beni tanımadan yargılıyorsunuz. Ben de pankreas taşıyorum" deyince mahkeme başkanı Ahmet Ömeroğlu, "Deli numarası yapma. Polise verdiğin ifadede her şeyi anlatmışsın. Bize akciğer, dalak dersi mi vereceksin?" dedi.

Van Namık Kemal İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk, uzman çavuşluktan ayrılıp Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görev yapan Hakan Başar ile yaklaşık 1 yıl arkadaşlık yaptıktan sonra ayrılma kararı aldı. İddiaya göre ayrılmayı istemeyen Başar da yeniden birlikte olmak sürekli Gülşah Aktürk'le konuşmak istedi, reddedilince de tehditler savurmaya başladı. Bunun üzerine Gülşah Aktürk'e savcılığa şikayette bulundu ve Başar hakkında Van Aile Mahkemesi tarafından 'tedbir kararı' alındı.

PEŞİNİ BIRAKMAYIP, ÖLDÜRDÜ

Gülşah Aktürk, sağlık raporu alıp geçen yıl Aralık ayında Konya'daki ailesinin yanına geldi. Gülşah öğretmenin peşini bırakmayan Hakan Başar da işyerinden izin alıp önce Ankara'ya gelip, otomobil kiraladı. 6 Aralık günü Konya'ya gelen Başar, cep telefonu ile Aktürk'e mesaj yazıp hesabına para yatıracağını söyledi. Çift mesajlaştıktan sonra Gülşah Aktürk, parayı çekmek için evden ayrıldı. Gülşah Aktürk, merkez Selçuklu İlçesi Şeyhşamil Mahallesi Türkü Sokak'ta evlerinin yakınında para çekmek için bir bankanın ATM'sine giderken Van'da olduğunu sandığı Başar ile karşılaştı. Otomobille eski sevgilisinin yanına yaklaşan Başar, aracına binmesini istediği Aktürk'e yeniden birlikte olma tekliflinde bulundu. Gülşah Aktürk de araca binmeden eğilerek olumsuz yanıt vermesi üzerine Başar, tabancasını çıkarıp ateşledi. Sağ omzundan vurulan Gülşah Aktürk, kanlar içinde yere yığılırken, "Beni kurtarın" diye bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Başar ikinci kez tabancasını ateşleyerek Aktürk'ü başından vurdu. Gülşah öğretmen ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdi.

Olay yerinden kaçan Hakan Başar ise kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'DELİ NUMARASI YAPMA'

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan yargılanan Hakan Başar, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya öldürülen Gülşah öğretmenin ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı avukat da katıldı.

Başar, savunmasında "Gülşah gelmeden ben savunma vermem, siz beni tanımadan yargılıyorsunuz. Ben pankreas taşıyorum. Siz bende pankreas olduğunu biliyor musunuz?" dedi. Bunun üzerine sinirlenen mahkeme başkanı Ahmet Ömeroğlu, "Deli numarası yapma. Polise verdiğin ifadeler de her şeyi anlatmışsın. Bize akciğer, dalak dersi mi vereceksin" diyerek Başar'ı yerine oturttu.

Soruşturma aşamasındaki ifadesinin okunmasının ardından Başar, "Bana o andaki şartları meydana getirin, dünyayı yörüngesinden çıkarayım" dedi. Avukatı Adnan Serbest de Başar'ın, uzman çavuşluk döneminde psikolojik nedenlerinden dolayı Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve ailesinde de akıl hastasının bulunduğunu öne sürdü.

Soruşturma kapsamında, sanık Hakan Başar'ın bilgisayarında yapılan incelemede, cinayetten önce, birini vurması halinde alacağı cezayı ve tabanca fiyatlarını araştırdığı da tespit edildi.

Mahkeme heyeti, Başar'ın duruşmadaki tutumunu göz önünde bulundurarak uzman hekim karşısına çıkarılarak ceza ehliyetinin tespiti için ön rapor istedi. Duruşma, tanıkların dinlenilmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 6 Haziran'a ertelendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan