Rus eşiyle rusça konuşan doktoru darp etti

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir hasta yakını, Rus olan eşiyle Rusça konuşan doktoru darp etti. Doktorun hasta yakınından şiddet görmesi üzerine doktorlar, polikliniklerde bugün hizmet vermeme kararı aldı.

Rus eşiyle rusça konuşan doktoru darp etti
Rus eşiyle rusça konuşan doktoru darp etti
GİRİŞ 29.03.2013 13:56 GÜNCELLEME 29.03.2013 13:56

Alınan bilgiye göre, henüz ismi tespit edilemeyen bir kişi, Rus eşini muayene olması için Erdemli Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği'ne getirdi. Burada şahıs, ismi Victoria olan Rus eşiyle Rusça konuşan Dahiliye Uzmanı Dr. Ali Köşker'i odasında darp edip hastaneden ayrıldı. Doktorun şikayetçi olması üzerine şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı. 

Hasta yakını tarafından darp edilen Dr. Ali Köşker, “Polikliniğe karı koca olduğunu düşündüğüm bir çift geldi. Biri Victoria adlı kadın, daha önceden de benim gördüğüm, hatırladığım bir hanımefendiydi. Kendilerini çok kibar bir şekilde karşıladım. Ben genellikle hasta hekim ilişkisini kurmak ve hastayı rahatlatmak için eğer yabancı bir hastaysa kendi dilinde birkaç cümle konuşmaya çalışırım. Hastanın da Rus olduğunu bildiğim için birkaç kelime Rusça konuştum. ‘Merhaba' dedim. Bu sırada hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım. Hastanın yakını veya eşi olduğunu düşündüğüm bey, ‘Lütfen işinizi yapın doktor bey' diye sert bir çıkışta bulundu. Ben hiç böyle bir tepki beklemiyordum. Yine kibar bir şekilde kendisine ‘Bana lütfen işimi öğretmeyin. Siz mi öğreteceksiniz bana işimi' dedim. Beni koltuğuma sıkıştırdı, boğazımı sıktı ve göğsümü yumruklamaya başladı. Hareket edemedim. Victoria hanımın bu sırada eşini durdurmaya ve sakinleştirmeye çalıştığını hatırlıyorum. O sırada güvenlik geldi, şahsı etkisiz hale getirdiler. Bu sırada şahıs yine benim üzerime yürümeye çalıştı ve sözle taciz etmeye devam etti. Bende bu sırada hiçbir fiziksel bir temasım olmadı ama o sinirle biraz üzerine yürüdüm. Artık meşru müdafaa olduğunu düşünerek. Koridorda da aramızdaki sözlü münakaşa devam etti. Şuanda bir günlük iş göremez raporu aldım. Yüce Türk adaletine güveniyorum. Şahıstan şikayetçiyim” dedi.

Yaşanan olay nedeniyle hizmet vermeme kararı alan doktorlar ve sağlık çalışanları, yaşanan şiddet olayını akışlarla protesto ettiler. Protestoyu hastalar meraklı gözlerle izlerken, bazı vatandaşlar da protestoya destek verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!