Çöp poşeti katil zanlısını yakalattı

Aydın'ın Didim ilçesinde işlenen cinayeti, çöp konteynırdan çıkan çöp poşeti aydınlattı. Poşetten yola çıkarak titiz bir çalışma başlatan polis, zanlıyı Antalya'da yakaladı.

Çöp poşeti katil zanlısını yakalattı
Çöp poşeti katil zanlısını yakalattı
GİRİŞ 11.04.2013 11:18 GÜNCELLEME 11.04.2013 11:18

Didim'de 20 Mart günü meydana gelen cinayet, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu aydınlatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir kayıp ihbarından yola çıkarak Efeler Mahallesi 1520. Sokak No 18 adresindeki evde bir erkek cesedi ile karşılaştı. Şahsın bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenirken, İlçe Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yapılan araştırmada, öldürülen şahsın adının Tekin Uçar olduğu ortaya çıktı. Olay yerinde herhangi bir delil ve ize rastlanılmazken, ceset incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın aydınlatılması için Didim Cumhuriyet Savcılığı'nın emriyle özel bir ekip oluşturuldu. Ekip, ilk olarak şahsın ölüm nedeni, şekli, zamanı gibi hususlar konusunda bilgi edindi.

Özel ekip, ardından cesedin yanında bulunan bir çöp torbası ve bir markete ait alışveriş poşetinden hareket ederek maktulun bulunduğu yerden götürülmeye çalışıldığını ve suç delillerinin yok edilmeye çalışıldığını belirledi. Bunun üzerine çevrede inceleme başlatılırken, maktulun cep telefonu kayıtları ile ilişkide olduğu kişiler hakkında da incelemeler yapıldı. Ekip, çöp torbasından yola çıkarak ilçedeki marketlerde araştırma yaptı. İnceleme neticesinde öldürülen maktulle aynı evi paylaşan kişinin çöp poşetini satın aldığı güvenlik kameralarınca tespit edilirken, şahsın adının Ş.S. olduğu belirlendi.

Ekip, şahsın kimliğinin tespit edilmesinden sonra MOBESE kameralarından yola çıkarak şüphelinin olaydan önce ve sonraki hareketlerini tespit etti. Titiz çalışmanın neticesinde olayla ilgili delillere cinayetin işlendiği evin yakınındaki çöp konteynırında ulaşıldı. Delillere ulaşan özel ekip, Ş.S'ye yardım ettiği belirlenen İ.Y. ve T.G.'yi İzmir'de yakaladı. Şahısların yapılan sorgulamasının neticesinde failin bulunabileceği İstanbul, İzmir ve Antalya'da izlemeler yapıldı. İzlemeler neticesinde zanlı Ş.S. Antalya'da yakalanarak, Didim'e getirildi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Didim Adliyesi'ne sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayetin neden işlendiği ise öğrenilemedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...