El yapımı bombayı test ederken ölmüşler

Konya'nın Karapınar İlçesi'ne meydana gelen patlamada 4 kişi ölmüş 2 kişi yaralanmıştı. Olayın evin içinde define amaçlı el yapımı bombanın kül tablasında denenmesi nedeniyle meydana geldiği yaralı iddia edildi.

El yapımı bombayı test ederken ölmüşler
El yapımı bombayı test ederken ölmüşler
GİRİŞ 19.04.2013 14:05 GÜNCELLEME 19.04.2013 14:05

Olay, dün akşam 21.00 sıralarında Hotamış beldesi Şabanlı Mahallesi'nde bulunan Mehmet Emin Yemiş'e (44) ait kerpiç evde meydana gelmişti. İddiaya göre, Mehmet Emin Yemiş, arkadaşlarıyla birlikte evinin içerisinde tarihi eser bulmak için 6 metre derinliğinde kuyu kazdı. Belirli bir seviyeden sonra rast geldikleri kayayı parçalayamayan Yemiş ve arkadaşları zemini delmek için şeker, gübre ve barut yardımı ile bomba yaparken patlama meydana geldi. Patlamayla çıkan yangın sırasında Mehmet Emin Yemiş (44) kızı 10 yaşındaki Dönay Yemiş, Cengiz Akan (33) ve İskender Gümüşsoy (37) hayatını kaybetti. . Yavuz Sözen (33) ile ev sahibini diğer kızı Ayşegül Yemiş (16) ise yaralandı.

EL YAPIMI BOMBA ÖLDÜRDÜ

Yaralılardan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Yavuz Sözen'in ifadesi olayı aydınlattı. Define bulmak için evin altını kazmaya başladıklarını belirttiği ileri sürülen Sözen, "zemine koydukları el yapımı patlayıcı malzemeden biraz kül tablasına alarak denemek istediler. Kül tablasına konulan patlayıcı maddeye sigaranın değdirilmesiyle meydana gelen patlama diğer patlayıcıyı da patlattı " dediği belirtildi. Ayaklarında yanıklar olan Sözen'in tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

OLAYIN OLDUĞU EV KEPÇE İLE YIKILDI

Sabah saatlerinde olay yerine detaylı inceleme yapan jandarma ekipleri daha sonra verilen yıkım kararını uygulattı. İş makinası ile patlamanın meydana geldiği ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği ev yıkıldı. Define aramak için kazıldığı iddia edilen çukurunda patlama sırasında büyük bir bölümünün kanadığı, geri kalanında yıkım çalışması sırasında kapatıldığı öğrenildi. Öteyandan olay yerinin izleyen kasaba halkı, " burada akşam patlama olmuş, 4 kişi öldü. Ölenlerden 2'si Konya'nın merkeziden gelmiş. Define aradıklarını duyduk" dedi. Olaydan sonra evin bulunduğu yere geldiklerine yaralı vaziyette Yavuz Sözen'i bulup ambulansa bindirdiklerini belirten vatandaşlar," o bize içeride 4-5 kişi var dedi ama onlardan 4 'ü kurtulamadı" şeklinde konuştu.

Jandarma ekiplerinin olayla ilgili de aynı aileden 3 kişiyi gözaltına aldıkları öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!