Sultanbeyli'de soba faciası: 1 ölü

Sultanbeyli'de 5 kişilik aile, kömür sobasından sızan ve 'sessiz katil' olarak tanımlanan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Sultanbeyli'de soba faciası: 1 ölü
Sultanbeyli'de soba faciası: 1 ölü
GİRİŞ 19.04.2013 15:17 GÜNCELLEME 19.04.2013 15:17

 Olayda, 43 yaşındaki anne Saadet Çakmak hayatını kaybetti. Baba ise yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, Abdurrahman Gazi Mahallesi Mescitli Sokak'ta 5 katlı binanın giriş katındaki dairede meydana geldi. Havanın serin olması nedeniyle akşamdan kömür sobasını yakan Çakmak ailesi, uykuya daldı. Sabah işe gitmek için uyanan Muhammet Çakmak (14), evin içerisinde yoğun kömür kokusu alınca sobanın bulunduğu odaya gitti. Odada baba Adil Çakmak, annesi Saadet Çakmak ile kardeşi Elanur Çakmak'ın hareketsiz yattığını gören genç, hemen sağlık ekiplerine ve komşulara haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 43 yaşındaki Saadet Çakmak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık ekipleri, Elanur ve baba Adil Çakmak ile ayrı odada yatan 16 yaşındaki Kübra Çakmak'ı hemen hastaneye götürdü.

Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan baba Adil Çakmak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Elanur ve Kübra Çakmak'ın tedavileri ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Ayrı bir odada uyuduğu için zehirli gazdan etkilenmeyen Muhammet Çakmak olayın meydana geldiği odada Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Ablası Kübra ile başka odalarda uyuduğunu söyleyen genç, "Sabah işe gitmek için uyandığımda annemlerin odasının kapısının kapalı olduğunu gördüm. İçeri girdiğimde babamın ağzından köpüklerin geldiğini gördüm. Annem ve kardeşlerim baygın şekilde yatıyordu. Hemen 112 acil servisi aradım. Ambulans 10-15 dakika sonra geldi. Annem vefat etmişti, babam ve kardeşlerim hastanelere götürüldü. Sobadan çıkan dumandan olmuş."dedi.

Bu arada, tedavisinin ardından annesinin cenazesine katılmak için evine getirilen Kübra Çakmak, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Çakmak, sürekli annesinin ismini sayıklayarak gözyaşı döktü.

Sultanbeyli Devlet Hastanesi morgundan alınan Saadet Çakmak'ın cenazesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki Çuvalcıoğlu Camii'nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Osman Gazi Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazı sırasında Saadet Çakmak'ın çocukları yakınları gözyaşlarını tutamadı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı