Öğrencilere burs olacak mantıları çaldılar!

Kayseri'de bir kadın derneğince şehit ve gazi çocuklarının eğitimine destek amacıyla düzenlenecek kermeste satılmak üzere hazırlanan yaklaşık 20 kilo mantı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

Öğrencilere burs olacak mantıları çaldılar!
Öğrencilere burs olacak mantıları çaldılar!
GİRİŞ 09.05.2013 12:57 GÜNCELLEME 09.05.2013 12:57

Türk DünyaKadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Demet Erkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliri şehit ve gazilerin üniversitede okuyan çocuklarına bağışlanması amacıyla tarihi Hunat Medresesi'nde yöresel Kayseri yemeklerinden oluşan kermes düzenleme hazırlığında olduklarını söyledi.

Gevhernesibe Mahallesi'ndeki dernek binasında üye kadınların kermes için iki gün boyunca mantı hazırladığını belirten Erkılıç, "Kermes için üye arkadaşlarımızla iki gündür meşhur Kayseri mantısı doldurduk. Mantıları bozulmaması için buzdolabına koymuştuk. Dernek binasına sabah mantı doldurmaya geldiğimizde televizyonumuz ve mutfaktaki çay makinemiz yerinde yoktu. Aklımıza mantılar geldi, buzdolabındaki yaklaşık 20 kilo mantının da çalındığını fark ettik" diye konuştu.

Derneğe gelen misafirleri ve öğrencileri uyarmak için buzdolabının üstüne "Mantılar kermes içindir, lütfen dokunmayınız" yazısı koyduklarını ifade eden Erkılıç, buna rağmen el emeği mantıların çalınmasından büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Kapıda hiçbir zorlama olmadığını belirten Erkılıç, "Binamızda dış cephe yenileme çalışmaları için iskele kurulu. Hırsız ya da hırsızlar balkondan girmiş. Polis gerekli incelemeyi yaptı, inşallah hırsızlar bulunur. Mantılara göz diken bu insanlara 'el insaf' diyoruz, hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

Erkılıç, geçen yıl 20 şehit ve gazi çocuğuna burs verdiklerini, bu sene de 50'ye yakın öğrenciye burs vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor