Öğretmene, cetvelle yaralama soruşturması

Aydın'da, lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Okan Soyugül'ü cetvelle yüzünden yaraladığı ileri sürülen öğretmen 37 yaşındaki M.A. hakkında, adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Öğretmene, cetvelle yaralama soruşturması
Öğretmene, cetvelle yaralama soruşturması
GİRİŞ 28.05.2013 13:58 GÜNCELLEME 28.05.2013 13:58

Aydın Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, bir süre önce öğrencilerden kimlik kartı çıkartılmak üzere 5'er lira toplandı. Ancak, daha sonra öğrenci kimliği çıkartılmasından vazçgeçilmesi üzerine okul yönetimi öğrencilere paraların iade edileceğini bildirdi. Bunun üzerine İklimlendirme Teknoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Okan Soyugül, geçen 21 Mayıs'ta öğle yemeği tatilinde tesisat teknolojisi ve iklimlendirme dersi öğretmeni M.A.'dan parasını iade etmesini istedi. M.A., Soyugül'e öğleden sonra derste hatırlatması halinde parayı iade edeceğini söyledi. Soyugül'ün derste tekrar parasını istemesi üzerine sinirlenen M.A., iddiaya göre, elindeki tahta cetveli masaya hızla vurdu. Öfkesini alamayan M.A., kırılan cetvelin elinde kalan parçasını diğer öğrencilerin gözü önünde Soyugül'e fırlattı. Soyugül, sağ gözünün altına isabet eden cetvel parçasıyla yaralandı. M.A., "Öğretmenim, cebimde hiç param kalmadığı için, sizden kart parasını iade etmenizi istemiştim. Kötü bir şey söylemedim. Niye böyle bir şey yaptınız?" dediği belirtilen öğrencisinin kanayan yüzünü, iddiaya göre tahta beziyle silmek istedi. Ancak buna izin vermeyen Soyugül, dersten çıkıp Atatürk Devlet Hastanesi'ne gitti. Rapor alan Soyugül, ardından da savcılığa gidip öğretmeninden şikayetçi oldu. 

Savcılık, şikayet üzerine adli soruşturma başlattı. Polis, savcılığın talimatıyla, öğretmen M.A.'nın ifadesine başvurdu. M.A. hakkında idari soruşturma da başlatıldığı bildirildi.

"FIRLATMADIM, KAZAYDI"

Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Dersi öğretmeni Mehmet A., öğrencisinin yaralanmasında bir kastı olmadığını ileri sürdü. 

Olay günü nöbetçi olduğunu, öğrencisi Okan Soyugül'ün pek çok kez yanına gelip, öğrenci kartı için toplanan parayı iade etmesini istediğini belirten Mehmet A., "Derste de aynı şekilde parasını isteyince, sinirlenip, elimdeki T cetvelini masaya vurdum. Cetvelin kırılan parçası sıçrayıp yüzüne geldi. Kendisini yaralamak gibi bir kastım olmadı. Tamamen bir kazaydı. Bugüne kadar hiçbir öğrencimi dövmedim" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!