TBMM'de 11 yılda 17 hırsızlık olayı gerçekleşti

TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Meclis'te son 11 yılda toplam 17 hırsızlık olayı meydana geldiğini ve bunlardan 3'ünün faillerinin yakalandığını bildirdi.

TBMM'de 11 yılda 17 hırsızlık olayı gerçekleşti
TBMM'de 11 yılda 17 hırsızlık olayı gerçekleşti
GİRİŞ 29.05.2013 11:51 GÜNCELLEME 29.05.2013 11:51

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "2001-2013 yılları arasında yıllara göre TBMM ve bağlı kurumlarda yaşanan hırsızlık olaylarının sayısı kaçtır, bu hırsızlık vakalarının kaçının fail ve failleri yakalanmıştır?" diye sordu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek adına soru önergesine yanıt veren Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam, "Kurumumuzda son 11 yılda toplam 17 hırsızlık olayı meydana gelmiş ve bunlardan 3'ünün failleri yakalanmıştır." dedi. Söz konusu olaylarda 'dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, cüzdan, kimlik, banka kartları, birkaç ufak çapta mücevher ve muhtelif miktarlarda altın ve döviz' çalındığının tespit edildiğini aktardı. Sağlam, günlük 3 bin 500 personelin giriş çıkış yaptığı, yıllık ortalama 900 bin misafirin ziyaret ettiği TBMM yerleşkesine giriş ve çıkışlarda gerekli güvenlik kontrollerinin yapıldığını kaydetti.

16.11.2001 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası TBMM Şubesi'nde eski banka çalışanı ve arkadaşları tarafından bir hırsızlık olayının meydana geldiğini da aktaran Sağlam, "Olayın failleri yakalanmış ve sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmışlardır. 26.01.2012 tarihine TBMM Ek Hizmet Binası 1. Kat 120 numaralı odada bulunan İşletme ve Yapım Başkanlığı'na ait Başkanlık Yardımlaşma Sandığı kasasından, odaya girip çıkabilen ve kasa anahtarlarının yerini bilen temizlik görevlisi tarafından emniyeti suiistimal etmek suretiyle gerçekleştirilen çalma olayında da fail yakalanmıştır. Söz konusu şahıs hakkında sevk edildiği adli mercilerce 5 yıl denetimli serbestlik kararı verilmiştir." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!