Kan davası çatışması: 4 ölü 2 yaralı

Kan davanız batsın denilen olay Iğdır'da yaşandı... Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Kerimbeyli Köyü'nde aynı aşirete bağlı iki ailesi arasında süren kan davasında 4 kişi öldü.

Kan davası çatışması: 4 ölü 2 yaralı
Kan davası çatışması: 4 ölü 2 yaralı
GİRİŞ 04.06.2013 11:17 GÜNCELLEME 04.06.2013 15:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Iğdır'da kan davası çatışması! Kan davası, bu sabah saatlerinde köy meydanında yeniden alevlendi. Geçen 31 Mart günü Iğdır kent merkezinde 25 yaşındaki Hakan Öget, uzaktan akrabası olan 28 yaşındaki Sadık Öget'i otobüs bileti alırken öldürüp kaçtı.

İntikam için pusuya yatan Sadık Öget'in kardeşleri, Aras Nehri kenarında traktöre ot yükleyen akrabalarına otomatik tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateş sonucu 50 yaşındaki Nurettin, 30 yaşındaki Battal, 26 yaşındaki Fesih ve 25 yaşındaki Sadık Öget öldü.

Aynı saldırıda Abdulmenaf Öget ile Mehmet Öget ise ağır yaralandı. Yaralılar, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın ardından köye sevk edilen jandarma olayları bastırdı. Olaya karışan 5 kişi aranıyor. Köyde ve yaralıların bulunduğu Devlet Hastanesi çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Abbas ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Kısas ve idam olmayınca. Olacağı budur, babanızı öldüren birini sizde öldürmek istersiniz, devlet babası öldürüleni öldürse herkes huzur bulacak mesele kan davasına dönüşmeyecek, Kuranda ''Kısasta hayat vardır '' ayeti burda anlam kazanıyor ve böyle büyük bir toplumsal meseleyi çözüyor.
    Cevapla
  • M/Y 10 yıl önce Şikayet Et
    Tamam,. Bu kafayla, Avrupa birliğine girmeye 500 sene kaldı sıkın dişinizi..
    Cevapla
  • nazım başar 10 yıl önce Şikayet Et
    önce kovalayan oluyor, iş bittikten sonra da kovalanan oluyorlar.... bu cahil insanlar, karşı tarafa kurşun sıktığını zannediyorlar ama aslında kendi ailelerine kurşun sıkıyorlar
    Cevapla
  • COŞKUN ÇAKIR 10 yıl önce Şikayet Et
    öteki dünyada..... kurtarsın sizi o çok övündüğünüz aşiretleriniz bakalım onlar kendilerini kurtarabileceklermi,can almak nedemek ya yazık çok yazık....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!