Doğubeyazıt'ta tabela gerginliği

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Kültür ve Turizm bürosunun açılışı töreninde tabelada Doğubeyazıt Kaymakamlığı ifadesinin kaldırılması bazı vatandaşlar tarafından alkışla protesto edildi.

Doğubeyazıt'ta tabela gerginliği
Doğubeyazıt'ta tabela gerginliği
GİRİŞ 08.06.2013 21:41 GÜNCELLEME 08.06.2013 21:41

Kaymakamlık bahçesine yaptırılan Kültür ve Turizm bürosunun açılışını gerçekleştirmek üzere Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Ağrı Milletvekilleri Fatma Salman, Mehmet Kerim Yıldız Doğubayazıt'a geldi. Çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu ve Doğubayazıt'a ait doğal, turistik ve tarihi eserlerin fotoğrafları ile maketlerinin sergilendiği Kültür ve Turizm Bürosu'nun saat 17.00'de başlayan açılış töreninde önce folklör gösterisi yapıldı. Yerel sanatçının Türkçe ve Kürtçe söylediği Türkülerden sonra açılış kurdelasını Vali Tekinarslan, Milletvekilleri Salman ve Yıldız kesti.

Sabahleyin tabelada yer alan 'Ağrı Valiliği, Doğubayazıt Kaymakamlığı' ifadesinin kaldırılarak sadece 'Kültür ve Turizm Bürosu' yazılmasını eleştiren bazı vatandaşlar, alkışlı protestoda bulundu. Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan'a sahip çıkan vatandaşlarla bir süre konuşan Vali Mehmet Tekinarslan daha sonra Milletvekilleri Fatma Salman ve Mehmet Kerim Yıldız ile ilçeden ayrıldı.

Yaşananları doğrulayan Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan kürsüden kendisini alkışlayanlara gelişmelerin kendiliğinden oluştuğunu ve bundan haberinin olmadığını bildirdi. Vali ve milletvekillerine karşı demokratik tavır gösterildiğini anımsatan Kaymakam Dayan, büronun kim tarafından yapıldığı, kimin emeğinin olduğunun gözler önüne serildiğini söyledi. Yaklaşık 10 aydır Doğubayazıt'a hizmet ettiğine işaret eden Kaymakam Dayan, şartlar uygun olursa bundan sonra da hizmete devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı