Faturasını ödemeyen mahalleli 8 gündür susuz

Osmaniye Düziçi ilçesi Böçekli beldesi Gümüş köyü Abacılar Mahallesi'nde yaklaşık 120 hanenin 8 gündür içme suları kesik. Abacılar Mahallesi'nde bulunan su kuyusunun elektrik faturası ödenmediği için 8 gündür içme suyu verilmiyor.

Faturasını ödemeyen mahalleli 8 gündür susuz
Faturasını ödemeyen mahalleli 8 gündür susuz
GİRİŞ 26.06.2013 15:52 GÜNCELLEME 26.06.2013 16:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Susuzluktan perişan olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Bu sıcaklarda susuz yaşamak bir azap gibi. Evlerimizde içecek temizlik yapacak suyumuz yok. Düğün yapacağız evimizde su yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Mahallemizdeki Mehmet amcanın özel içme ve sulama suyu kuyusu var. Konu komşu toplanıp ellerimizde kovalarla ve bidonlarla yollara düşüyor bu kuyudan sularımızı dolduruyoruz. Su taşımaktan kollarımız koptu. Allah kimseye bu rezilliği yaşatmasın. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İçme suyu kuyumuzun 15 milyar borcu varmış. Köyümüzün muhtarı elektrik faturası ödenmediği için içme suyumuzun kesildiğini söylüyor. Halbuki bizler faturalarımızı ödedik." şeklinde konuştu.

Gümüş köyü muhtarı Ali Homak ise "İçme suyu kuyumuzun en son gelen elektrik faturası bin 200 lira. Ben su parası toplamaya çıktığımda ancak 600 lira para toplayabildim. Zaten kuyumuzun sorumlusu olan bir işçimiz var. Ona da ayda 200 lira maaş ödüyoruz. Önceden bu yana da hep paraların maalesef yarısını köylülerden toplayabildik. Bu ödemediğimiz tutarlarda birike birike 14 bin lira oldu. Geçenlerde yine 3 bin lira daha ödedim. 11 bin lira borcumuz kaldı. TEDAŞ'a ödeme günü geçmiş olan toplam 7 bin liralık elektrik borcumuz var. Tedaş da para ödeyemediğimiz için elektiğimizi kesti. Köylüler beni kaymakamlığa şikayet etmiş. Kaymakamlıkta özel idare müdürlüğüne iletti. Ve benim soruşturmam devam ediyor. Özel İdare benden tüm evraklarımı istedi. Ben de teslim ettim. Gelir ve gider hesaplarımı elektrik ve su faturalarımı hepsini teslim ettim. Kimsenin hakkını yemedim. Zaten evraklarda da inceleme yapılıp soruşturma sona erdiğinde herkeste benim bir suçumun olmadığını görecek." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • zehra gürbüz 10 yıl önce Şikayet Et
    Ödeyeceksin Arkadaş. yok öyle davaa- ödeyeceksiniz kimse sizin borcunuzu ödemek zorunda değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!