Silahla köy basanlara 'meydan' dayağı

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Kızılcaköy'de, dün akşam iftar saatlerinde biri silahlı 4 kişinin köye girerek rastgele ateş açması vatandaşlara panik yaşattı.

GİRİŞ 26.07.2013 09:20 GÜNCELLEME 26.07.2013 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Önceden sabıkalı oldukları iddia edilen kişilerin açtığı ateş sonucu can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Köylüler şahıslardan 3'ünü yakalayarak köy meydanına getirdi. Şahısları linç edilmekten güvenlik güçleri kurtardı. Olay sonrası kaçan bir kişinin arandığı öğrenildi. Güvenlik güçleri, yakalanan 3 kişiyi köylüleri ikna ederek ancak 7 saat sonra köyden jandarma aracıyla çıkarılabildi.

Olay sonrası köylülerin 4 zanlıdan 3'ünü yakaladığı, birisinin dövüldüğü ve sağlık durumunun ağır olduğu iddia edildi. Yakaladıkları zanlıları güvenlik güçlerine teslim eden köylüler, araçların çıkışlarına izin vermedi. Yaralanan şahıs, köylülerin ikna edilmesi sonucu ambulansla jandarma kontrolünde köyden çıkarılabildi. Jandarma aracında bekletilen diğer iki zanlının güvenlikleri, askerlerin aracın etrafını etten duvar örmesiyle sağlandı. Güvenlik güçleri ve savcının da ikna etmesiyle zanlılar köyden ancak saat 02.30 sıralarında çıkarılabildi.

Köye gelen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, olayı gerçekleştirenlerin serbest denetimliliği yeni biten bir çetenin üyeleri olduklarını söyledi. Uzunırmak, "Çete mensupları köylünün hareket alanını kısıtlamak istemişlerdir. Yaşanan bu olay gündemle doğru orantılıdır. Bunların ekonomik, sosyal siyasi her türlü amacı var" dedi.

Köylerinde silah sıkanları tanımadıklarını ve husumetlerinin olmadığını belirten Kızılcaköy Muhtarı Yüksel Okutan, köylerinde ilk kez böyle bir olay yaşadıklarını söyledi. Aydın merkezden polis ekipleri ve Sultanhisar ilçesinden jandarma ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

CAMİ AVLUSUNA MAHKEME KURULDU

Koruma altına alınan şüphelilerin kendilerine teslim edilmesinin isteyen köy halkı, isteklerinin yerine getirilmemesi ve şüphelilerin köyden çıkışının önlenmesi için köyün tüm giriş ve çıkışlarını araç ve barikatlarla kapattı. Son birkaç yıldır aynı kişilerinde içine bulunduğu grupların taciz ve tehdit ettiğini öne süren kalabalık, daha önceden de gözaltına alındığını ve daha sonra serbest bırakıldığını iddia ederek yargılamanın kendi gözleri önünde yapılması için köye bir Cumhuriyet Savcısının gelmesini talep etti. Köylülerin ısrarı üzerine bölgeye ulaşan Cumhuriyet Savıcısı, cami avlusunda oluşturulan güvenli bölgede mağdur ve şikayetçi olanları dinledi. Oluşturulan üç ayrı masada jandarma ekipleri, tanık ve şikayetçilerin ifadeleri yazıya döktü. Yapılan kimlik tespitinde linç edilmek istenen şüphelilerin S.B., G.A. ve E.B. isimli şahıslar oldukları belirlenirken, kaçan şüphelinin ise kimliği belirlenemedi.

CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN SUKUNET ÇAĞRISI

Bir anda yeniden yükselen tansiyon, Kaymakam Demiryürek ve cami hoparlörlerinden yapılan anons sayesinde yatıştırıldı. Hoparlörlerden köylüye seslenen köy imamı, Ramazan ayının önemine ve sahur vaktinin yaklaştığına dikkat çekerek, "Bu mübarek günde ağzınızın orucuyla kiminiz iftarını açamadı, kiminiz namazlarını kaçırdı, kiminiz ise ibadetlerini aksattı. Ben bundan büyük üzüntü duyuyorum. Fakat bu görevliler bizim görevlilerimiz. Yargının işini zorlaştırırsak, bu bizim menfaatimize olmaz. Bunların yakasını bırakmayın ve olayın takipçisi olun ama güvenlik güçlerinin işini zorlaştırmayalım" çağrısında bulundu.

KAYNAK: CİHAN, İHA
YORUMLAR 1
  • Hakan Karakoca 10 yıl önce Şikayet Et
    Adalet. Halk kendi adalet sistemini kurmaya mecbur bırakılmış... Üstâd Mehmet Şevket Eygi 'nin dediği gibi adalet 'ten tek anladığımız. Komşu Adalet teyze o da vefat etti. Yazık çok yazık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!