Minibüsçüler ile zabıta arasında arbede çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hat dışı yolcu aldıkları gerekçesiyle belediye tarafından kesilen cezaya itiraz eden minibüs sürücüleri ile zabıta arasında arbede çıktı.

Minibüsçüler ile zabıta arasında arbede çıktı
Minibüsçüler ile zabıta arasında arbede çıktı
GİRİŞ 12.08.2013 15:40 GÜNCELLEME 12.08.2013 15:40

Belediye, rehabilitasyon projesi kapsamında yerleşim birimlerinde çalışan minibüslerin çalışma güzergahlarını yeniden belirledi. Buna göre Balı Mahallesi'nde çalışan minibüslerin Korubaşı-TOKİ hattında çalışmaları kararı alındı. Araç sahipleri karara uymayıp eski güzergahları olan Balı Mahallesinde yolcu taşımaya devam edince belediye önce 180 TL para cezası kesti. Para cezasına rağmen yolcu taşımaya devam etmeleri üzerine encümen kararı ile araçlara 3 gün ticaretten men cezası verildi.

Kemer mevkiinde araçları durduran zabıta ve trafik ekipleri araçları bağlamak istedi. Araç sahipleri Metin Fidan ve eşi İlknur Fidan, Şeref Soysal ve eşi Türkan soysal ile oğlu Erol soysal çekici ile minibüsün arasına girerek araçlarının çekilmesine izin vermemek için uzun süre zabıta ve polise direndi.

Zabıta ekiplerinin yetersiz kalması sebebiyle tartışma yaşanan takviye ekip istendi. Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ile Zabıta Müdürü Atilla Çakar, araç sahiplerine encümen kararını uygulamak zorunda olduklarını anlattı. Zabıta ekiplerinin araç sahiplerini ve ailelerini aracın önünden uzaklaştırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Çıkan arbedeye olay yerinde bulunan polis ekipleri de müdahale ederek, direniş gösteren araç sahiplerini ikna etmeye çalıştı. Araç sahiplerinden Şeref Soysal aracını teslim etmemek adına, minibüsün kapısını açmak isteyen zabıta ekiplerine engel olmaya çalıştı. Bu arada Metin Fidan'ın eşi İlknur Fidan'da 155'i arayarak olay yerindeki polislerin kendisini darp ettiğini iddia etti.

Olay yerine gelen takviye polis ekipleri de idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı olmadığı müddetçe belediyenin aldığı kararın uygulanacağını söylemelerine kızan araç sahipleri, polise tepki gösterdi. Uzun süre zabıta ve polis ekiplerine direnen araç sahipleri bir süre sonra araçlarını zabıta ve polis eşliğinde belediyeye ait garaja götürmeyi kabul etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması