Yere düşen doktora saldırdılar!

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli pratisyen Dr. Ali Nar, geçici görevle gittiği Manavgat Devlet Hastanesi'nde muayene ettiği Sevim A.'nın yakınları tarafından darp edildi.

Yere düşen doktora saldırdılar!
Yere düşen doktora saldırdılar!
GİRİŞ 18.08.2013 15:48 GÜNCELLEME 18.08.2013 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dr. Ali Nar, geçici görevle dün saat 13.30 sıralarında Manavgat Devlet Hastanesi'ne gitti. Haftada 3 gün hastanenin acil servisinde nöbet tutan Dr. Nar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından getirilen ve anksiyete (kişide kaygı, korku ve kuruntu ortaya çıkması) teşhisi konulan Sevim A.'ya müdahale etti. Dr. Nar'ın, Sevim A.'ya sorduğu sorulardan rahatsız olan arkadaşı Burçin P.'nin, "Sen nasıl soru soruyorsun? Buraların Allah'ı mısın? Doktor dövenler boşuna dövmüyor. Böyle saçma soru sorma" diyerek hakaret ve tehdit ettiği iddia edildi. Dr. Nar'ın uyarması üzerine Burçin P., hastanede görevli özel güvenlik ekipler tarafından dışarı çıkarıldı.

YERE DÜŞEN DOKTORA SALDIRI

Kısa süre sonra tekrar hastaneye gelen Sevim A'nın yakını Burçin P., 'Sağlık personeline yapılan sözlü saldırı formu'nu dolduran acil tıp teknikeri Mehmet Ender Aygör'e saldırdı. Aygör'ün boğazını sıkan saldırgana, arbedeyi gören Dr. Nar ve diğer hastane personeli müdahale etmek istedi. Kavgayı ayırmaya çalışan Dr. Nar'a, Burçin P'nin yanındaki başka bir yakını arkadan tekme attı. Aldığı darbeyle yere düşen Dr. Nar, yerde de saldırıya maruz kaldı. Daha sonra olay yerine gelen özel güvenlik ve polis ekipleri, Burçin P. ve yanındaki erkek arkadaşı N.L.'yi gözaltına aldı. Manavgat Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Burçin P. ve N.L. işlemlerinin arından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Yaşanan olay, hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tasvip etmediklerini ve kınadıklarını ifade eden Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, "Görevi hastaları tedavi etmek ve can kurtarmak olan ve fedakarca çalışan sağlık personellerimize yapılan bu tür menfur olayları nefretle kınıyoruz. Şiddeti yapanlar için adli girişimde bulunulmuştur. Konu bakanlığımız ve sağlık müdürlüğümüz tarafından takip edilmektedir. Yapanların en ağır cezaları almaları için her türlü legal ve hukuki girişimlerde bulunulacaktır" diye konuştu.

"ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk de olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, sağlık çalışanlarının ne kadar özverili çalıştığının halka anlatılması gerektiğini söyledi. Sağlık hizmeti veren bir insana böyle davranılmasının kabul edilemez olduğunu aktaran Can Ertürk, olayın üzüntü verici olduğunu kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    adalet dağıtanlar. doktora saldıranlardan daha tehlikeli .çünkü suçluyu serbest bırakmakla ödüllendirip yeni eşkiyalıklarında başarılar dilemekteler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'