Memurun dikkati tapu şebekesini çökertti

İstanbul'da sahte evraklarla arsa satmaya çalışan şebeke, tapu görevlisinin dikkati ile çökertildi. Şebeke üyelerinden şüphelenen tapu memuru, “İşlemler uzun sürecek, yarın gelin” diyerek durumu polise bildirdi. Memurun dikkati ile 2'si noter çalışanı 7 kişilik şebeke çökertildi.

Memurun dikkati tapu şebekesini çökertti
Memurun dikkati tapu şebekesini çökertti
GİRİŞ 07.09.2013 10:28 GÜNCELLEME 07.09.2013 10:28

Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gelen İlhan P. ile 3 arkadaşı, Almanya'da yaşayan B.A.'nın kendilerine Üsküdar'da bulunan arazisini satmak için noterden vekaletname verdiğini söyledi. Tapu görevlisi Üsküdar'daki araziyi Ali T. adlı müşteriye 970 bin TL'ye satacaklarını ifade eden İlhan P., Ömer Ö., Sinan K. ve Haydar İ.'nin evraklarını incelemeye başladı.

Arsa sahibi B.A.'nin tapudaki imzası ile vekaletnamedeki imzanın farklı oluşu tapu görevlisinin dikkatinden kaçmadı. Görevli, şüphe çekmemek için arsayı satmaya çalışan kişilere, “İşlemler uzun sürecek, yarın gelin işlemler yarın tamamlanır” dedi. Evrakların sahte olabileceğini düşünen tapu görevlisi, B.A.'yı telefonla arayarak, "Arsanı satmak mı istiyorsun" diye sordu. Tapu görevlisi arsa sahibinin “Hayır satmıyorum, haberim yok" cevabı üzerine olay, polise bildirildi. Konunun bildirilmesi üzerine polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bir gün sonra tapuya gelen 5 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan soruşturmada, 5 kişinin Üsküdar'da bulunan bir noterde sahte vekaletname hazırladıkları tespit edildi. Noterin güvenlik kamerası incelendiğinde, şebekeye 2 noter çalışanının yardımcı olduğu görüldü. Bunun üzerine noter çalışanları Akif I. ile Nurullah Y. de gözaltına alındı. İşlemlerin ardından 7 kişi adliyeye gönderildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!