İzmir'de mezarlık için 100'e yakın çam kesildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı ilçesinde yaptığı mezarlık genişletme çalışmalarında 100'e yakın yetişkin çam ağacı kesildi. Mahalle sakinleri çevrecilere isyan etti.

İzmir'de mezarlık için 100'e yakın çam kesildi
İzmir'de mezarlık için 100'e yakın çam kesildi
GİRİŞ 24.09.2013 16:30 GÜNCELLEME 24.09.2013 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Orman Bakanlığı, 2006 yılında mezarlık yeri talebi doğrultusunda Ayrancılar Mahallesi Elmalık mevkisinde bulunan 111 bin metrekare alanı, 49 yıllığına Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Söz konusu alanın bir bölümünde, belediyenin talebi doğrultusunda geçen perşembe günü başlatılan çalışmalarda 100'e yakın yetişkin çam ağacı kesildi. Onlarca ağaç da görevliler tarafından kesilmek üzere işaretlendi. Mahalle sakinlerinin tepki göstermesi sebebiyle kesim çalışmalarına ara verildi.

Ağaçların kesildiği alanda toplanan vatandaşlardan Hasan Hüseyin Tilki, "Sabaha kadar tencere tava çalanlar nerede? Gelsin buraya. İstanbul'da üç tane ağaç söküldü diye bütün Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Vatandaşlar öldü, araçlar kırıldı döküldü. Nerede o çevre duyarlılığı olanlar, çağdaşlar? Burayı da görsünler." dedi. Kendilerine sık ağaçların aralanıp temizlik yapılacağının söylendiğini ancak ağaç katliamı yapıldığını iddia eden Ahmet Atmaca ise, "Bu temizleme değil, komple kesmek. Ağaç katliamı. Buna müdahale etmek durumunda kaldık. Bu nedenle tepkimizi gösteriyoruz. Kesime gelenleri engelliyoruz." diye konuştu. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren kadınlar da, "Kabirlerde yatanlarımız, bir gölge ağaç bulup yatamayacaklar. Kestirmeyeceğiz, sonuna kadar uğraşacağız. Çevreciler nerede? Buraya gelen giden yok. Doğaya, nefese ihtiyacımız var." diyerek, ağaçlar kesilmeden mezarlık genişletme çalışması yapılmasını istedi.

MHP'nin Torbalı belediye başkan adayı Yurdadoğ Mutlu da doğa katliamı yapıldığını söyledi. İnandırıcı bir açıklama yapılmasını isteyen Mutlu, "Bu katliamı önlemek için suç duyurusunda bulunacağız. İstanbul'da üç ağaç söküldü diye ortalığı ayağa kaldıran sözde duyarlı vatandaşların, buradaki katliama ne diyeceklerini çok merak ediyoruz. Halk faydasına yapılan bir çalışma varsa bunun açıklanması gerekiyordu." diye konuştu.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise ağaç kesimleriyle hiçbir ilgileri olmadığını belirterek, "Belediyelere mezarlıklar ve sosyal tesisler için yer tahsis ediyoruz. Söz konusu alanın tahsisi İzmir Büyükşehir'e yapılmış. Tahsis yapıldıktan sonra yapılacak her şey belediyenin tasarrufunda. Orman, kendi kafasından bir şey yapamaz." şeklinde açıklama yaptı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • ali cesur 10 yıl önce Şikayet Et
    nerdesiniz. nerdesiniz sözde çevreciler hani hüseyin aygün hani ağacı doğayı sevenlerrr nerdesinizz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"