O MİT'çiye 20 yıllık 'Beşşar Esed' hapsi

Türkiye'ye sığınan Özgür Suriye Ordusu'nun kurucusu Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'u 100 bin dolar karşılığında Esed askerlerine verdiği iddiasıyla yargılanan 3'ü MİT görevlisi 7 kişi hakkında karar çıktı.

O MİT'çiye 20 yıllık 'Beşşar Esed' hapsi
O MİT'çiye 20 yıllık 'Beşşar Esed' hapsi
GİRİŞ 10.10.2013 05:48 GÜNCELLEME 10.10.2013 11:09

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Harmuş ve Kassum'u teslim eden MİT görevlisi Önder S.'ye 20 yıl, 4 sanığa da 8 yıl 4 ay ile 16 yıl 8 ay arasında hapis cezası verdi. Önder S. 20 yıllık cezanın 3'te ikisini çekecek.

Türkiye'ye sığınan Özgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Mustafa Harmuş ile Binbaşı Kassum, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki mülteci kampında kalırken 29 Ağustos 2011'de kaybolmuştu. İki ismin de kaçırılıp 100 bin dolar karşılığında Esed askerlerine teslim edildiği belirlenmişti. Hatay bölgesinde görevli MİT'çi Önder S. ve işadamları Erdoğan Ayhan Kit (51), Mete Aslan (33), Mehmet Nur (31) ile Yılmaz Nur (32) 10 Şubat 2012'de yakalandı. Olayda Önder S. ile irtibatlı oldukları belirtilen MİT Adana Bölge Başkanı N.B. ve Hatay Bölge Başkanı M.A.A. da soruşturmaya dahil edildi.

'Devletin gizli bilgilerini siyasi veya askerî casusluk amacıyla temin etmek, kişiyi hürriyetinden alıkoymak' suçundan yargılanan ve 48 yıl hapsi istenen Önder S., savunmasında suçlamaları reddetti. Albay Harmuş'un MİT Müsteşarlığı'ndan gelen 4 görevlinin takibiyle kendileri tarafından 'by-pass' edildiğini belirtti. Savcılıktaki itirafında ise bu operasyonda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yanıltıldığını öne sürdü. Mahkeme, MİT'çi Önder S.'yi 20 yıla mahkûm etti. Diğer sanıklardan işadamları Kit ve Aslan 16'şar yıl 8'er ay, bu işadamlarının yanlarında çalışan Mehmet Nur ile Yılmaz Nur'u ise 8'er yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı. MİT'in eski Hatay Bölge Başkanı M.A.A. 'görevini kötüye kullanmak' suçundan beraat ederken, MİT Adana Bölge Başkanı N.B. hakkındaki dava ise yargılama sırasında Başbakanlık tarafından soruşturma izni verilmemesi nedeniyle düştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı