18 üniversiteli yurtta zehirlendi

Zonguldak'ta yurtta kalan 18 üniversite öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

18 üniversiteli yurtta zehirlendi
18 üniversiteli yurtta zehirlendi
GİRİŞ 03.11.2013 14:16 GÜNCELLEME 03.11.2013 14:16

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne (KYK) bağlı Karaelmas Yurdu'nda kalan erkek öğrenciler, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle çeşitli hastanelere müracaat etti.

Öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Zonguldak Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü İbrahim Albayrak AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtta kalan 18 öğrencinin mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle çeşitli hastanelere kaldırıldığını, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Zehirlenmenin nedeninin anlaşılabilmesi için tahlil sonuçlarını beklediklerini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şikayetlerin neden kaynaklandığını anlayabilmemiz için tahlil sonuçlarını beklemek zorundayız. 18 öğrenci mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yurtta kalan bin 104 erkek öğrenci var. Yemekhanedeki bir yemekten olsa bu sayı 18'de kalmazdı. Konuyla ilgili araştırmamızı sürdürüyoruz. Benim kanaatim kantin ve lokantandan kaynaklanmadığıdır. Dışarıdan da olabilir. Zehirlenmeyle ilgili bizim işletmecimizden ya da lokantadaki çalıştırıcıdan kaynaklanan hata varsa gereğini yaparız."

"Hiçbir şeyi kapatma peşinde değiliz"

Bazı vatandaşların da mide bulantısı ve istifra şikayetiyle hastanelere müracaat ettiğini öğrendiklerini aktaran Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hastanelere müracaat eden vatandaşlar şehir şebekesindeki sudan kaynaklandığı söylemiş. Biz de kantin ve lokantada şehir şebekesindeki suyu kullanmalarını yasakladık. Damacana su kullanılmasını söyledik. Rahatsızlanan öğrencilerden 16'sının odalarında çay içtiklerini öğrendik. Şehir şebekesindeki suyla ilgili iddialar da var. Bu konuda bir şey söylemek yanlış olur ama araştırmamızı yapıyoruz. Soruşturmamızı açtık. Hiçbir şeyi kapatma peşinde değiliz. Bizimkilerin hatası varsa bizimkilerindir. Şehrin hatası varsa şehrindir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'