Buca'da doğalgaz patlaması: 5 yaralı

İzmir'in Buca ilçesinde bir apartman dairesinde ilk belirlemere göre doğalgaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı.

GİRİŞ 07.12.2013 00:03 GÜNCELLEME 07.12.2013 03:25

Edinilen bilgiye göre Şirinyer semti İşçievleri mahallesi 365 sokaktaki bir apartman dairesinde, doğalgaz bağlantı bölümünde patlama meydana geldi.

Patlamanın şiddetiyle, olayın meydana geldiği daire ile çevredeki daireler ve sokaktaki araçlarda hasar oluştu. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Patlamanın meydana geldiği eve giren ekipler yaralı halde buldukları 3 kişiyi ambulanslarla hastaneye gönderdi. Ekiplerin ilk tespitlerine göre patlamaya doğalgaz sıkışmasının yol açtığı öğrenildi.

Patlamanın ardından çevreye gaz sızması nedeniyle, polis ekipleri güvenlik amacıyla çevredeki binaları tahliye ederek vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

İzmirgaz Doğalgaz Dağıtım şirketi görevlilerinin bölgeye gelen doğalgazı kesmesinin ardından, ekipler eve girerek inceleme başlattı.

ÇEVRE EVLERDE HASAR BÜYÜK

Patlamanın meydana geldiği evde büyük hasar oluşurken, evden fırlayan bazı parçalar ise çevredeki dairelere kadar ulaştı. Bir odun parçası ise patlamanın meydana geldiği apartmanın alt sokağındaki bir binanın dördüncü katındaki klima motoruna isabet etti.

Bir su damacanasının parçalarının evlerine düştüğünü anlatan Dilek Erişilmez, büyük bir patlama sesi duyduklarını, evinin kapısının zarar görmesi nedeniyle sıkıştığını, yatak odasına giren parçaların uyuyan annesine isabet etmemesinin büyük şans olduğunu dile getirdi.

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüntü verici bir patlama yaşandığını, olayın ardından ekiplerin bölgede inceleme yaptığını anlattı. Yandımata, "Patlamanın yüzde 100 doğalgazdan kaynaklı olduğunu söylemek doğru değil. Şu anda böyle bir emareye ulaşamadık. Dedektörlerle bölgede arama yapıldı, herhangi bir gaz sızıntısına rastlanılmadı. İtfaiye ve polis ekipleri patlamanın sebebini araştırıyorlar. Kesin sonuç o zaman ortaya çıkar" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı