Yer altından gelen sesler mahalleliyi korkuttu

Zonguldak'ın Bahçelievler Mahallesi'nin Site mevkiinde yer altından gelen ürkütücü ses vatandaşları korkuttu. Sesi duyan birçok kişi polisi aradı.

Yer altından gelen sesler mahalleliyi korkuttu
Yer altından gelen sesler mahalleliyi korkuttu
GİRİŞ 20.01.2014 14:55 GÜNCELLEME 20.01.2014 15:13
155 polis hattına gelen çok sayıda ihbar üzerine harekete geçen AFAD ve polis ekipleri, yer üzerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti. Grizu patlaması ihtimali olma şüphesiyle TTK yetkilileriyle görüşen ekipler kömür galerilerinde bir patlama olmadığını bildirdi. Vatandaşlar ise patlama şeklindeki gürültüyü duyduklarını ancak durum hakkında net bir bilgi edinemediklerini söyledi.

İLK ÖNCE DEPREM SANDIK

Patlama sesini duyduğunda ailecek evde yemek yediklerini ve çok tedirgin olduklarını söyleyen Şenol Çelikkartal, şöyle konuştu: "Dün akşam saat 7 buçuk, 8 civarları yer altından titreşimle beraber bir ses geldi. İlk duyduğumuzda deprem oluyor diye düşündük. Sonra öğrendiğimiz kadarıyla deprem olmamış. Acaba göçük mü oldu diye düşündüm.

Sonra öğrendik ki göçük olmamış. Sesi duyduğumda ailemle yemek yiyorduk. Onlarda hissetti. Dışarı çıkıp baktığımızda insanların camlarından dışarıya baktıklarını gördüm. AFAD ekipleri geldi. Onlar bizlere, 'buralarda herhangi bir şey oldu mu' diye sordu. Onlarında bir bilgisi yoktu. TTK'da 90'lı yıllarda grizu patlamasında aynı şekilde sesle yer altında bir patlama olmuştu. Çok şükür öğrendik ki TTK'da da bir patlama olmamış." Yer altı mağaralarında bir göçük olmuş olabileceğini anlatan Çelikkartal, sözlerine şöyle devam etti: "Yukarıdan denize kadar ulaşan çok eski mağaralar var.

"SANKİ YERDEN BİR GÜÇ DIŞARI ÇIKTI"

Patlamayı hisseden ve bir enerji patlaması yaşanmış olabileceğini söyleyen Okan Kılıçoğlu da, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu mevkide oturuyorum. Saat 8-9 aralarında patlama tarzı bir ses duyduk. Ben evimdeydim o an. Yerden bir güç çıktı sanki dışarı. Biz, kazan dairesi gibi bir şey patladı sandık''. 

Öte yandan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi yetkilileri, bir süre önce Zonguldak'ın karstik yapısıyla ilgili yaptığı çalışma raporlarını Zonguldak Valiliğine teslim etti. Zonguldak Valiliği'nin konu hakkında çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti