Şanlıurfa'da kan davalı iki aşiret barıştırıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kan davalı iki aşiret, ilçenin kanaat önderleri ve ileri gelenlerinin girişimi ile barıştırıldı.

Şanlıurfa'da kan davalı iki aşiret barıştırıldı
Şanlıurfa'da kan davalı iki aşiret barıştırıldı
GİRİŞ 20.01.2014 15:42 GÜNCELLEME 20.01.2014 15:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen yıl Çuva ve Deva aşiretleri arasında Buğday pazarında çıkan silahlı kavgada,1 kişinin ölümü ve 6 kişinin yaralanmasının ardından başlayan kan kavası Barış yemeğiyle son buldu. Viranşehir Belediyesi düğün salonunda gereçkleşen barış yemeğine, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Belediye Başkanvekili Mehmet Burun,Emniyet Müdürü Fahri Vardal, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır,İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, BDP ilçe Eşbaşkanı Halis Aktaş, AK Parti ilçe Başkanı Celalettin Sayan, STK üyeleri, aşiretlerin ileri gelenleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Tekbirler eşliğinde barışa el uzatan iki aşiret üyeleri ilçe müftüsü Abdulrakip Arslan'nın okuduğu duaların ardından aynı sofrada beraber yemek yedi. İki Aşiretin barışmasına aracı olan barış heyeti adına konuşan Haci Mehmet Özbilgi,iki ailenin barışmasında aracı olan aşiretlerin ileri gelenleri ve kanaat önderlerine teşekkür ettiğini belirterek, bu tür istenmeyen hadiselerin tekrarlanmaması dileğinde bulundu.

Barış yemeğinde konuşan Dêva Aşiretinin ileri gelenlerinden Ömer Akay, davanın barışla sonlanmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Barışın çok önemli olduğuna dikkat çekenAkay şunları kaydetti: "En güzel şey barışmaktır. Bu dünyada barıştan güzel bir şey olacağını sanmıyorum. Tüm aracılara defalarca teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    AVRUPA BİRLİĞİNE BİZ BU ADAMLARLA VE BU ZİHNİYETLE GİRECEĞİZ ÖYLE Mİ?. Bu adamlarla bizi sittin sene AB'ye almazlar.Adamlar henüz kabile ve aşiret zihniyetinin bir milim dışına çıkmış değiller.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!