Hırsızlar marketi soyup ateşe verdi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir marketi soyan hırsızlar ardından markete benzin dökerek yaktı.

Hırsızlar marketi soyup ateşe verdi
Hırsızlar marketi soyup ateşe verdi
GİRİŞ 20.03.2014 10:04 GÜNCELLEME 20.03.2014 10:04

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir markete giren hırsızlar, çelik kasayı alarak, güvenlik kameralarını kırıp marketi ateşe verdi. Polisin, daha sonra bulduğu para kasasındaki 78 bin 572 lira nakit para ile 50 bin 624 liralık çek ve 1 çeyrek altın, kıymetli evrak ile belge ve malzemeler iş yeri sahibine teslim edildi. Olayı geçekleştiren 4 zanlıdan M.Ü. yakalanarak mahkemeye çıkarıldı. Kimliği tespit edilen 3 zanlı ise aranıyor.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde, Tatvan'ın en büyük marketlerinden olan marketin duvarını delerek içeri giren hırsızlar, yanlarında götürdükleri benzin bidonlarıyla önce marketin belirli noktalarına benzin döktü, ardından market içindeki güvenlik kameralarını kırıp, marketin çelik para kasasını yanlarına aldıktan sonra marketi ateşe verdi.

Gece geç saatlerde fark edilen yangın, iş yeri sahipleri, itfaiye, polis ve vatandaşların yardımıyla söndürüldü. Hırsızlık ve yangınla ilgili çalışma başlatan Tatvan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, kısa sürede hırsızların izine ulaştı. İş yerinden çalınan 4 adet bilgisayar kasasını parçalanmış vaziyette Van Gölü'nde, marketin çelik para kasasını ise bir mermercinin odunluğunda bulan polis ekipleri, ayrıca olayda kullanılan araç ve malzemeleri de ele geçirdi.

İçerisinde yüklü miktarda para, çek ve senet bulunan çelik para kasasını açmak için uğraşan hırsızların, bir türlü açmayı başaramadıkları para kasası, polis nezaretinde bir demir atölyesinde kesilerek açıldı. Kasa içerisindeki 78 bin 572 lira nakit para ile 50 bin 624 lira tutarında çek ve 1 adet çeyrek altın, kıymetli evrak ile belge ve malzemeler, eksiksiz olarak iş yeri sahibine teslim edildi.

Öte yandan, olayı geçekleştiren 4 zanlıdan biri olan M.Ü., yakalanarak mahkemeye çıkarıldı. M.Ü., çıkarıldığı mahkemece, 'Nitelikli hırsızlık ve mala zarar verme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, kimliği tespit edilen 3 zanlı ise aranıyor.

“ŞEMSİYELİ HIRSIZLAR KAMERAYA YAKALANDI”

Marketi soyup ateşe veren hırsızlar kendilerini ele vermemek için bütün güvenlik kameralarını kırmış ve bilgisayar kasalarını da ateşe vermişlerdi. Ancak hesaplayamadıkları ve unuttukları marketin arka giriş kısmındaki kamera, onları ele verdi.

Görüntülerde; hırsızların 4 kişi olduğu ve yüzlerinde maske olduğu görülüyor. Market içinde tanınmamak için şemsiye kullandıkları görülen hırsızlar, marketi ateşe verdikten sonra arka kapıya araçlarını yanaştırıyor. Ağırlığı yaklaşık 400 kiloyu bulan para kasasını hep birlikte arabanın içine yükleyen hırsızlar olay yerinden kaçıyor. Ancak hesaplayamadıkları kamera görüntüleri hırsızları ele verdi.

“MARKETTE BÜYÜK MADDİ KAYIP VAR”

Hırsızlık ve yangından dolayı büyük maddi ve manevi zararlarla karşı karşıya olduklarını belirten market sahiplerinden Şerif Akın, gece yarısı marketin yandığı haberini alarak telaşla iş yerine geldiklerini, polis, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla yangını söndürdüklerini, hırsızların çelik para kasasını alarak, bilgisayar kasalarını da kırıp, güvenlik kameralarına zararlar vererek, iş yerini ateşe verdiğini söyledi.
Marketin büyük kısmının yandığını, ürünlerinde çoğunluğunun yangından dolayı büyük zararlar gördüğünü ifade eden Akın, şunları ekledi:

“İş yeri tadilatımız yaklaşık bir ay sürecek, bir aylık giderimiz 80 ile 100 bin arasındadır. Bunun yanı sıra iş yeri dekoru, ürünler ve cihazlarda yüksek oranda zararımız var. Yaklaşık 1 milyon 500 bin lira civarında maddi zararla karşı karşıyayız. İş yerimiz tamamen tadilattan geçecek ve içindeki ürünlerin tümü çıkartılıp imha edilerek, yeni ürünlerimizle ve yenilenmiş iş yerimizle halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz.”
Hırsızlık ve yangınla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...