Kayseri'de vatandaş kaymakamdan eş istedi

Kayseri'de yaşayan ve eşi 16 ay önce hayatını kaybeden 88 yaşındaki Kemal Ağaoğlu, Melikgazi Kaymakamlığı'na başvurarak kendisine eş bulunmasını istedi.

Kayseri'de vatandaş kaymakamdan eş istedi
Kayseri'de vatandaş kaymakamdan eş istedi
GİRİŞ 25.03.2014 12:38 GÜNCELLEME 25.03.2014 12:38

Mersin'de yaşayan polis emeklisi oğluyla Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık'ı ziyaret eden Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayat arkadaşını kaybettikten sonra çok yalnız kaldığını ve bu yalnızlığa alışamadığını söyledi.

8'i ikiz 25 çocuğunun dünyaya geldiğini ve bunlardan sadece 5'inin hayatta olduğunu belirten Ağaoğlu, "İki kızım ve üç oğlum var. Oğullarımdan ikisi Almanya'da. Çocuklarım bana hürmette kusur etmezler ama gelinlerim ve damatlarım bakmak istemediği için beni yanlarına almıyorlar. Yalnızlığa alışamadım, yalnız kalmak beni korkutuyor, sabaha kadar uyuyamıyorum, yanıma bir can eşi istiyorum. Evlenecek bir eş bulabilmek için kaymakamlığa başvurdum. Bana uygun 65 yaş üzeri bir kadınla evlenmek istiyorum. İnşallah böyle birisi bulunur ve yalnızlıktan kurtulurum" diye konuştu.

Evlenmek için talip olduğu birçok kadının ev, araba, para gibi maddiyata dayalı taleplerde bulunduğunu ifade eden Ağaoğlu, SSK emeklisi olduğunu, bir evi ve bin 200 lira emekli maaşından başka bir şeyi olmadığını belirtti.

Sağlığının yerinde olduğunu ve kendi ihtiyaçlarını giderebildiğini dile getiren Ağaoğlu, evlilik vaadiyle dolandırılmak istemediği için kaymakamlığa müracaat ettiğini kaydetti.

- "İlk defa evlenmek için müracaat eden birisi oldu"

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık da her gün onlarca kişinin maddi sıkıntılarının giderilmesi için kendilerinden yardım istediğini, ilk defa evlenmek için müracaat eden birisiyle karşılaştığını ve çok şaşırdığını ancak bu talebe karşı da duyarsız kalamadığını dile getirdi.

Kemal Ağaoğlu'nun çocuklarının kendisiyle aynı evde kalmak istemediğini öğrendiğini belirten Yırık, şöyle konuştu:

"Kemal amcamız bu yaştan sonra da olsa evlenmek istiyor. Durumuna uygun 60-70 yaşlarında bir teyzemizle hayatını birleştirmek istediğini bize söyledi. Elimizden gelen yardımı yapacağız. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfımızda Kemal amcamıza uygun, eşini kaybetmiş bir teyzemiz var mı? buna bakacağız. Kemal amcayı bundan sonraki ömründe rahat ettirecek, birlikte hayatını kolaylaştıracak bir teyzemizi bulmayı ümit ediyoruz. Kendisini mutlu edecek bir yuva kurulması için Melikgazi Kaymakamlığı olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz."

Kemal Ağaoğlu'nun emekli polis memuru oğlu Mustafa Ağaoğlu ise aile sorunları nedeniyle evine götüremediği babasını yalnız bırakmamak için 13 aydır evinden ayrı yaşadığını anlattı.

Evlenme vaadiyle babasının kandırılmasından çekindikleri için kaymakamlığa başvurduklarını aktaran Ağaoğlu, "Babamı 65-75 yaş arası bir kadınla evlendirmek istiyoruz. Kendisinin emekli maaşı var, hiç bir şekilde sıkıntı çekmezler. Dolandırılmak istemediğimiz için de kaymakamlığa başvurduk. Babamı evlendirebilirsek ben de eşim ve çocuklarımın yanına dönebileceğim" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!