Ameliyat parasını arkadaşına kaptırdı

Erzurum'da ameliyat olmak için bankadan 20 bin TL kredi çeken bir şahıs, arkadaşı tarafından dolandırıldı.

Ameliyat parasını arkadaşına kaptırdı
Ameliyat parasını arkadaşına kaptırdı
GİRİŞ 08.04.2014 12:25 GÜNCELLEME 08.04.2014 12:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Olur ilçesine bağlı Çataksu köyünde oturan 28 yaşındaki Taner İlhan, yakın arkadaşı tarafından dolandırıldığını iddia etti. İlhan, Ayvalı Barajında özürlü kadrosundan çalıştığını belirterek, “1,5 yaşında iken, köyde tandıra düştüm. Bu kaza sonucu her iki elimin parmaklarının tümünü kaybettim. O günden bugüne kadar hep ameliyat olarak yeni parmaklarımın olmasının hayalini kurdum. Köyümüzün bulunduğu bölgede başlatılan baraj inşaatına özürlü kadrosundan işe girdim. Sigortalı bir iş ve maaşım olduğundan artık bu hayalimi gerçekleştirme düşüncesiyle artık bankadan kredi çekebilecektim” dedi.

Şalpazarı köyünden Suat K. isimli bir arkadaşının vasıtasıyla Erzurum'da iki bankadan toplam 20 bin TL kredi çektiğini belirten Taner İlhan, “Oltu'daki bankalar çeşitli gerekçelerle kredi vermeyince Suat K. isimli arkadaşım bana yardımcı olabileceğini söyledi. Arkadaşım Suat K. Erzurum'dan tanıdığı Erhan Z. isimli bir arkadaşının bu konuda bize yardımcı olabileceğini söyledi.

Erhan Z.'nin vasıtasıyla iki bankadan kredi çektim. Bankalardan parayı almak için birlikte gittik. Parayı çektikten sonra Suat K. ve Erhan Z. parayı bana vermediler. Kendi sıkıntılarının olduğunu, bir süre bu parayı kullanmaları gerektiğini, paranın tamamını bana verinceye kadar da kredinin taksitlerini kendilerinin ödeyeceklerini söylediler. Bu işe onlar önayak oldukları için ben de sesimi çıkarmadım. Nasıl olsa kredi taksitlerini onlar ödeyecekti. Ancak tarafıma bankalarca ihbarlar gelmeye başlayınca bir şeylerin yanlış gittiğini anladım. Ben özürlüyüm. Her iki elimi de kullanamıyorum. O kredileri Ankara'da ameliyat olmak için çekmiştim. Resmen dolandırıldım” dedi.

Yaşadığı olayların etkisiyle psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Taner İlhan, “Çoğu zaman telefonlarıma çıkmıyorlar. Birkaç görüştüğümde tamam bir çaresine bakacağız, deyip beni oyaladıklarını anladım. Hatta son bir konuşmamızda parayı almadıklarını söyleyerek inkar edebileceklerini bu işi fazla kurcalamamam gerektiğini söylediler. Ama bankaya birlikte gittik ve parayı da onlar aldı. Bankanın kamerası ve kayıtları var. Mağdur durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ameliyat olmak için çektiğim kredileri kaptırdım” diyerek yetkililerden yardım istedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • tuğrul salihli 9 yıl önce Şikayet Et
    DOLANDIRICILAR ÜLKESİ. Maalesef o ülke bizim.dolandoırıldm diye hergün haberler çıkıyor bu haberler artık normal geliyor.savcılığa şikayet etsen dosya kapatılıyo.dolandırıcılık serbes okuyup biyerlere gelimye ne gerek var insan olmak erdem değil insan olmamak suç değil burası türkiye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı