Duvara yazıya bir yıl hapis cezası

Hatay'daki izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait Güzel Sanatlar Galerisi binasının duvarına yazı yazdığı iddia edilen Naim Doğan, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duvara yazıya bir yıl hapis cezası
Duvara yazıya bir yıl hapis cezası
GİRİŞ 16.04.2014 15:21 GÜNCELLEME 16.04.2014 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Doğan katıldı.

Duruşmada söz alan Doğan, eylem nedeniyle yazının temizlenmesi için yaklaşık 150 lira masraf yaptığını, oluşan zararı karşıladığını söyledi. Buna rağmen yargılamanın devam ettiğini ifade eden Doğan, beraatini talep etti.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Doğan'a "Kamu malına zarar vermek" suçundan bir yıl hapis cezası verdi. Doğan'ın cezası, daha sonra 6 bin lira para cezasına çevrildi.

Hatay'da 10 Eylül 2013'te düzenlenen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için bazı kentlerde gösteriler yapılmıştı. Antalya'daki eylemlerde de bazı kamu kurumları ve çevredeki binaların duvarlarına yazılar yazılmıştı.

Doğan'ın da bu sırada, Kaleiçi'ndeki Güzel Sanatlar Galerisi'nin duvarına "Ahmet Atakan ölümsüzdür" yazdığı öne sürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Sinan Arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    o zaman sarıgüle de ceza verimeliii. istanbulda 5 yıldır neredeyse her boş duvara çare sarıgül diye yazdırdı.. Son zamanlarda da resmini boyattırdı.. nerde bunun reklam vergisi izni vs...Adres belli...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'