İhbara giden Başçavuş şehit edildi!

Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Sarnıç köyünde, aile içi şiddet ihbarı üzerine olay yerine giden Biga Merkez Karakol Komutanı Başçavuş İlhan Yıldız, eşini şiddet uyguladığı ileri sürülen koca tarafından şehit edildi.

İhbara giden Başçavuş şehit edildi!
İhbara giden Başçavuş şehit edildi!
GİRİŞ 18.04.2014 22:16 GÜNCELLEME 19.04.2014 10:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup A'in (46), eşi Hatica A'e şiddet uygulaması üzerine, komşuları durumu jandarmaya ihbar etti.

İhbar üzerine Biga Merkez Jandarma Karakol Komtan İlhan Yıldız, timiyle ihbarın geldiği köye gitti. Yakup A ve eşinin yaşadığı eve varan Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, eşine şiddet uygulayan Yakup Aile evin bahçesinde konuşarak ikna etmeye çalıştı. Bu esnada çıkan tartışma üzerine Yakup Atik, elindeki pompalı tüfekle İlhan Yıldız'ı şehit etti.

KÖY MUHTARI OLAYI ANLATTI

Sarnıç köyü muhtarı Mehmet Çelik, yaptığı açıklamada, ''Akşamüstü saat 18.00 sıralarında köyümüzde ikamet eden Yakup A. isimli vatandaş eşi ile tartışı yordu. Olayın büyümemesi için jandarmaya haber verildi. Jandarma köyümüze geldiğinde eşi ile tartışan eve müdahale için gidildi o anda silah sesi duyuldu. Komutanımız İlhan Yıldız'a Allahtan rahmet diliyoruz'' dedi.

Yakup Atik'in, olayında ardıdan kaçarak, izini kaybettirdiği öğrenildi. Şehit başçavuş Yıldız'ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

ŞEHİT SAYISI İKİYE ÇIKTI

Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında astsubayı şehit eden zanlının yakalanması için başlatılan operasyonda, aynı kişi tarafından pompalı tüfekle açılan ateş sonucu bir astsubay daha şehit oldu.Alınan bilgiye göre, Sarnıç köyünde dün gece meydana gelen olayda Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Yakup A'nın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bunun üzerine Jandarma Başçavuş Ömer Yanar, beraberindeki timle Sarnıç köyü kırsalında operasyona çıktı.

Köy yakınlarındaki kırsalda zanlının izini bulan Yanar, bu kişinin pompalı tüfekle ateş açması sonucu şehit oldu. Yanar'ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayın ardından tekrar kaçan Yakup A'nın yakalanması için bölgeye jandarma özel harekat timi gönderildi.

Jandarmaya, Sarnıç köyünde yaşayan Yakup A'nın, eşi Hatice A'ya şiddet uyguladığı ihbarı yapılmış, bunun üzerine köye giden ekipten Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız, aileyle görüşerek kavga eden tarafları sakinleştirmeye çalışmıştı. Evde bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup A. pompalı tüfekle rastgele ateş etmeye başlamış, tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği astsubay Yıldız, olay yerinde şehit olmuştu. Olayın ardından kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

 

YORUMLAR 5
  • mfatihim 10 yıl önce Şikayet Et
    Eee.... bu memlekette idam olmazsa psikopatlara da gün doğar...Allah c.c. rahmet eylesin...
    Cevapla
  • ali aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    taktırı ilahi. ama okadar asker bır delıyı ılla sagmı ele gecırmek zorunda öldur gıtsın 2 can gıttı bunu kım acıklayacak avrupa ınsan hakları mahkemesımı
    Cevapla
  • muhammet hüseyin ince 10 yıl önce Şikayet Et
    Yahu. bu kadar önemli bir olaya elini kolunu sallaya sallaya gidersen ve tedbirini almadan işini yaparsan daha böyle çok canlar gider anlayamadığım olaysa akli dengesi bozuksa nasıl kaçıyor ve oradaki askerler yalı kazığı mı? Demek ki göreve lakayt bir şekilde hazırlanıp gidilmiş... Allah rahmet eylesin ihmaller zincirinin kurbanı...
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    inne lillahi ve inna ileyhi raciun. Vay komutanım vay.Ellah mekanını cennet eylesin.Namazında niyazında adamidı komutanım bizim seccadeyi ortak kullanırdık. İnşallah şehitlerden yazılır.
    Cevapla
  • alp042 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Üzüldüm. Askerimize Allah rahmet eylesin tam bir şehit olduğunu düşünüyorum Allah inşallah en iyi dereceyi ona nasip eder. Ailesine de baş sağlığı diliyorum hiç üzülmesinler şehitlik herkese nasip olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!