Memurluktan da istifa dilekçesi gönderdi

Trakya Üniversitesi'nde zimmetine para geçirerek yurt dışına kaçan Mehmet Alptekin memurluktan istifa etti.

Memurluktan da istifa dilekçesi gönderdi
Memurluktan da istifa dilekçesi gönderdi
GİRİŞ 22.04.2014 15:22 GÜNCELLEME 22.04.2014 17:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, yaklaşık 500 bin lirayı zimmetine geçirerek yurt dışına kaçan eski muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşletme Müdürü Mehmet Alptekin'in, avukatı aracılığıyla memurluktan istifa ettiğine ilişkin dilekçe gönderdiğini söyledi.

Alptekin, 14 Nisan günü Tıp Fakültesi Hastanesi binası altında bulunan ve üniversite tarafından işletilen restoran ve market kasalarından 'bankaya para yatıracağım' diyerek yaklaşık 25 bin lira alıp ortadan kayboldu. İşletmedeki görevlilerin muhasebeye haber vermesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak Mehmet Alptekin'in işe gelmediği ve kaçtığı tespit edildi. Sosyal tesislere ürün sağlayan firmadan ödemelerin kendilerine yapılmadığı yönünde şikayetler gelmesi üzerine yapılan incelemede Alptekin'in tesise ürün getiren özel firmalardan alacaklarına karşılık ödeme makbuzu imzalattığı ancak, ödemesi gereken yaklaşık 500 bin lirayı ödemeyip zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

Rektörlük binası girişinde resim sergisinin açılışını yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, paralarla birlikte kaçan Mehmet Alptekin'in avukatı aracılığıyla memurluktan istifa ettiğine dair dilekçe gönderdiğini söyledi. Prof. Dr. Yörük, konuya ilişkin adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü de belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    istifa etmesi beklenmeden hakettikleri cezalara çarptırılmalılar.. Ülkemizde DDK ve gereğinin zamanında yapılması işlerliğinde ciddi sıkıntılar var.
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Doğruysa. Gerçekten bu haber kesi doğruysa avukatı istifa etmeli, ne güzel parayı al kaç, yurtdışına git, milletin devletin parasını ye ondan sonra da avukat tut avukata para ver, Türkiye'de de bütün işlerini hallet, oh ne ala..
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. bu zat pareler yapı nasıl onaysız izin siz hangi cesaret ile böyle bir hırsızlık yapmış anlamış degilim . yakın zaman içinde ihanet hareketi militanları ile resimleri göruntüler görunur ise şaşılmaması gerekir
    Cevapla
  • bishop_64 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin haber değeri yok. Bu paraları götüren muhasebeciyi kim ispiyonladı veya hakkında soruşturma başlatıldıysa derhal vatana ihanetle suçlanıp haddi bildirlmeli.
    Cevapla
  • çok bilmiş 10 yıl önce Şikayet Et
    ethem başağa'ya. abey parayı çalan adam rektör değil "yurt dışına kaçan eski muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşletme Müdürü" vazifesiyle çalışan bi memmur hem biliyoruz ki üniversiteler devlet içinde devlet hükmünde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!