Zonguldak'ta yüzbinlerce arı telef oldu

Zonguldak Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, Çilekli köyünde yüz binlerce arının telef olduğunu söyledi.

Zonguldak'ta yüzbinlerce arı telef oldu
Zonguldak'ta yüzbinlerce arı telef oldu
GİRİŞ 23.04.2014 17:21 GÜNCELLEME 23.04.2014 17:21

Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık bahçelerindeki zararlı otlardan kurtulmak isteyen çiftçilerin, tırpanlama yerine ilaç kullandığını anlattı.

İlaçların arıları öldürdüğünü öne süren Tosun, şunları belirtti:

"Çiçekli köyünde bir günde yüz binlerce arı telef oldu. Yaptığımız araştırmada, çevresindeki fındık bahçelerinde kullanılan ot ilaçlarından kaynaklandığını tespit ettik. Fındık bahçesindeki otlar, tırpan motoruyla temizlenmeli. Ot ilacı ve zirai ilaçların atılmaması konusunda, arıcılarımızı ve çiftçilerimizi sürekli uyarıyoruz."

"Alaplı'da çok arı öldüğünü görüyoruz" diyen Tosun, "Ot ilacı atan çiftçilerimizin öncelikle arıcılara bildirmesi gerekiyor ancak bunu yapan kimse yok. Arıcılık mevsimi olduğu için çiftçilerimizin fındık bahçelerine ot ilacı atmamaları gerekiyor" ifadesini kullandı.

Arıcı Fahri Arıkan da 150'ye yakın arı kovanı bulunduğunu kaydederek, "Arıların bulunduğu kovanların çevresinde fındık ağaçları var. Yer sahipleri fındık diplerindeki yabancı otları temizlemek için ot ilacı kullanıyor. Bu ilaçlar, arıları öldürüyor. Yüz binlerce arım telef oldu. Bununla ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulundum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı