Eski hükümlülerin süs ağaçları yetişiriyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, denetimli serbestlik yasasından yararlanan 10 eski hükümlüye süs ağaççıkları yetiştiriciliği eğitimi verildiği bildirildi.

Eski hükümlülerin süs ağaçları yetişiriyor
Eski hükümlülerin süs ağaçları yetişiriyor
GİRİŞ 29.04.2014 14:49 GÜNCELLEME 29.04.2014 14:49

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriliyor. Bir ay sürecek olan teorik ve uygulamalı eğitim, eski hükümlülerin topluma kazandırılmasını ve meslek sahibi olmalarını amaçlıyor.

Belediye fidanlığını ziyaret ederek eğitim çalışmalarını takip eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eski hükümlülerin meslek edinmelerine yönelik başlatılan projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Eğitimin sonunda faydalanıcıların sertifika alarak süs ağaççıkları yetiştiriciliği ile ilgili işyerlerinde çalışabileceklerini ifade eden Tuna, "Bu kursu bitiren arkadaşlarımızın inşallah her birinin kendi mesleğini yapabileceği ve meslek sahibi olarak hayatlarını idam ettirebileceği bir konuma geleceğini düşünüyorum. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzde, ziraat mühendislerinin himayesinde toprak doldurulmasından, ekimine ve yetiştiriciliğine kadar verilen eğitimler aynı zamanda belediyemizin çalışmalarına da büyük katkı sunmaktadır. Amacımız, eski hükümlülerin meslek sahibi olmalarını sağlayarak topluma kazandırmaktır" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü