Aksaray'da kuduz paniği

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde kuduz olduğu tespit edilen bir köpeğin ısırdığı bir koyun, bir keçi, bir inek ve 6 köpek ekipler tarafından imha edildi.

Aksaray'da kuduz paniği
Aksaray'da kuduz paniği
GİRİŞ 17.05.2014 23:49 GÜNCELLEME 17.05.2014 23:49

Olay, Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı İsaklı Karapınar köyünde gerçekleşti. Köy sakinlerinden Savaş Çırçır, bahçesinde bir köpeğin koyunu ısırdığını görünce onu kovaladı. Buradan kaçan köpek daha sonra köy içerisinde bir inek, bir keçi ve 6 köpeği ısırdı. Koyununu ısıran köpeğin tekrar kendi evine doğru geldiğini gören Savaş Çırçır, silahla köpeği vurdu.

Silah sesi ile olay yerine gelen köy muhtarı Fikri Çırçır, olayı Ortaköy Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdi. İlçe müdürlüğü veteriner hekimleri, köpekten aldıkları numuneleri Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. Köpeğin kuduz olduğu yönünde gelen rapordan sonra köye tekrar giden ekipler, köpek tarafından ısırılan koyun, keçi, inek ve köpekleri imha ederek kireçle dezenfekte edilen çukurlara gömdü.

Köy Muhtarı Fikri Çırçır, "Olayın olduğu andan itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, köyümüze gelerek gerekli tedbirleri aldılar. Köpeğin insanlarla herhangi bir teması olmamasına rağmen tedbir amaçlı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından üç aileye gerekli aşıları da yapıldı. Köpek tarafından ısırılan hayvanların imha edilmesi ile birlikte, İlçe Müdürlüğü tarafından tüm idari ve fenni tedbirler alınmış olup, şu an itibariyle köyümüzde herhangi bir sıkıntı kalmamıştır." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık