El bombası az daha çocukların elinde patlıyordu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kadının tarlasında bulup "demir parçası" sanarak bahçe duvarına kaldırdığı eski bir el bombası, çocuklar oynarken fark edildi.

El bombası az daha çocukların elinde patlıyordu
El bombası az daha çocukların elinde patlıyordu
GİRİŞ 28.05.2014 11:02 GÜNCELLEME 28.05.2014 11:02

 Bomba, olay yerine çağrılan uzmanlarca kontrollü şekilde imha edildi.

"Eski bir bomba bulunduğu" ihbarı üzerine, artık mahalle olan Hüseyinler köyüne giden jandarma ekipleri, İngiliz yapımı patlamamış eski bir el bombasıyla karşılaştı. Köylüleri bölgeden uzaklaştıran ekipler, inceleme yaptı. Konya İl Jandarma Komutanlığından gelen bomba imha uzmanları, bombayı boş bir alanda imha etti.

Jandarma ekiplerinin ifadesine başvurduğu 67 yaşındaki Nesibe Doğruer, yaklaşık 2 yıl önce tarlasında bulduğu bombayı, sıradan bir "demir parçası" sanarak bahçe duvarının boşluğuna kaldırdığını söyledi.

Bombayı çocukların elinde oynarken gördüğünü ve durumu jandarmaya ihbar ettiğini söyleyen Tahir Özcan ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Köyün çocukları bulmuş, bana söylediler. Pimi çekilmemiş, patlamamış bir bomba. Sonra 156'yı aradık. Çocukların ellerinde oynadığı şeyin el bombası olduğunu fark ettiğimde önce gerçekten inanamadım. Sonra gidip baktığımda gerçekten el bombası. Zaten bir süre sonra hemen jandarma geldi, ilgilendiler, bombayı patlattılar. Bomba patladığı anda elim ayağım boşaldı, düşünemedim. Köyün içinde patlasa, çocuklara zarar verse, hayal edemedim bile."

Üzeri küflendiği görülen el bombası çeşidinin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmadığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor