Tanesi 1,5 kilo patlıcan

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde yetiştirilen 1,5 kiloluk bostan patlıcanı görenler hayretler içerisinde kalıyor.

Tanesi 1,5 kilo patlıcan
Tanesi 1,5 kilo patlıcan
GİRİŞ 06.07.2014 14:41 GÜNCELLEME 06.07.2014 14:41

1,5 dönümlük arazide ürettiği bostan patlıcanın 1 tanesi 1,5 kg gelirken, tüketicilerin ilgi odağı oluyor.

Bostan patlıcanları kendi bahçesinde yetiştirdiğini belirten Hasan Hüseyin Çetin, “Patlıcanların iriliğini gören tüketiciler şaşkınlıklarını dile getiriyor. Patlıcanın 1 tanesi 1 ila 1,5 kg arasında değişiyor. Şu an ancak Silifke çevresinde pazarlarda satmaktayım. Patlıcanlarımın fotoğrafını çekip internete yükledim. Şimdi hem yurt içi hem de yurt dışından talep alıyorum” dedi.

Silifke ve Taşucu pazarında patlıcanları satışa sunduğunu belirten Çetin, “Bu patlıcanlara büyük rağbet var. 8 yıldır bu patlıcanlardan yetiştiriyorum. Her toplamada 1 tona yakın patlıcanlardan topluyorum. Tüketiciler iriliğine bakıp acıdır endişesi taşımadan patlıcanı alıyor, endişesi olan kişilere ise keserek bir dilim ikram edip tattırıyorum” dedi.

Özellikle Almanya’dan talep olduğunu belirten Hasan Hüseyin Çetin, “Patlıcanımız oldukça lezzetlidir. Görüntüsü alışılmışın dışında irilikte ama ürünü bilen gelip alıyor. Özellikle kadınlar közleyip kış mevsiminde yemek için buzdolabında saklıyorlar. Önümüzde ki sezon patlıcan üretimini genişletmeyi düşünüyorum. Kilosunu 1 TL’den satıyorum” diye konuştu.

Taşucu Mahallesi’nde pazar yerinde satışa sunulan patlıcanlar tüketicilerin ilgi odağı oluyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'