Harçlık için mayınlı araziye girdiler

Mardinli çoçuklar harçlık için mayınlı arazide kapari tohumu topluyorlar.

Harçlık için mayınlı araziye girdiler
Harçlık için mayınlı araziye girdiler
GİRİŞ 10.07.2014 15:41 GÜNCELLEME 10.07.2014 15:41

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı bölgede yetişen dikenli kapari bitkisi tohumlarını toplayan çocuklar, 1 kilosunu 3 liraya satarak yaklaşan bayram öncesi harçlıklarını çıkarmaya çalışıyor.

Nusaybin İlçesi ile Kamışlı kenti arasındaki mayınlı bölgede, kendiliğinden yetişen dikenli kapari bitkisinin tohumunun kansere karşı, turşu yapımında kullandığı ve çok faydalı olduğunun söylenmesi üzerine bazı kişiler kapari bitkisi tohumlarını satın almaya başladı. Sınır kesimindeki mayınlı arazide, yaz mevsiminde kendiliğinden yetişen kapari bitkisinin tohulunu toplamak için aileler de ölümü göze alarak mayınlı alana giriyor. Topladıkları kapari bitkisinin tohumunu, kilosunu 3 liradan satan çocuklar, bayramda giyecekleri elbiselerin parasını toplamaya çalıştıklarını söyledi.

Çocukların ve ailelerin kapari bitkisinin tohumunu topladığı yerde, yaklaşık 3 ay önce bir çocuk top oynadığı sırada bastığı mayının patlaması sonucu ayağı kopmuştu. Buna rağmen çocukların aynı alanda tohum toplamaya çalışmasına, yetkililerin ilgisiz kalması dikkat çekiyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi