Bakım merkezinde dayak iddialarına cevap

Zonguldak’ta engellilere şiddet görüntüleriyle gündeme gelen engelli bakım merkezi müdürü Psikolog Serdar Demirkol açıklama yaptı.

Bakım merkezinde dayak iddialarına cevap
Bakım merkezinde dayak iddialarına cevap
GİRİŞ 10.07.2014 19:24 GÜNCELLEME 10.07.2014 19:24

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde özel bir bakım merkezinde engelliler ile yaşlılara dayak görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından kurum müdürü ve şiddet gördüğü iddia edilen çocuğun annesi konuştu. Görüntülerin 10 ay önce işten çıkardıkları personel tarafdisine şantaj yapıldığını öne süren kurum müdürü Demirkol, “Ben öncelikle ından çekildiğini ve 7-8 ay saklandığını, bu sürede kenşahsım üzerinden yürütülen camiayı karalama kampanyası ile ilgili bütün özel bakım merkezi, engelliler camiası ve ailelerinden özür diliyorum. Bu görüntülerin basına yansımasının temel sebebi aramızda ticari anlaşmazlık bulunan ortağım tarafından yürütülen bir karalama kampanyasıdır. Hukuki açıdan sonuç alınamayacağını bildiği için entrikaya başvurarak sonuç almaya yönelik çabalardır. Kurumumuza ve camiamıza yapılan saldırı beni gerçekten çok üzdü. Olay hukuki boyutuyla devam ediyor. Soruşturma sürüyor. Sorumluları yargılanacak, bununla ilgili kimin ne suçu varsa gereken cezayı alacaktır” dedi.

Olayın işkence olmadığını savunan Demirkol, "Belki olmaması gereken kaba davranışlar var ama işkenceyi düşündürecek bir olay yok. Bütün engelli ailelerinden, sosyal hizmet camiasından, bütün meslektaşlarımdan ve herkesten özür diliyorum. Biz tutuksuz yargılanıyoruz. Hukuk dilinde denetimli serbestlik diye tanımlanan 15 günde bir kolluk kuvvetlerine gidip imza vermek suretiyle soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Otistik engelli K.Y.’nin annesi N.Y. (38) ise, kendisinin kurumda 1.5 yıl süre ile çalıştığını, görüntülerin çekildiği zamanda çalışmaya devam ettiğini söyledi. Çalıştığı sürede gerek oğluna gerekse diğer engellilere yönelik böyle bir olayla karşılaşmadığını belirten N.Y., "Benim oğlumun yemek yeme sorunları olmuştu. Kurumumuzun müdürü de yemek yeme sorunlarından dolayı bizi buraya çağırdı. Biz de buraya geldik 3-4 ay kadar kurumda kaldık. Kurum müdürümüz de bizi işe aldı. Her şey iyiydi. Yemek yeme sorunlarını çözdük. Aşırı bir sorunu da yoktu. Ben bu bakıcının amacını öğrendim. Sürekli oğlumu kışkırtmaya çalışıyordu" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek