Sivas Suşehri'nde 3 cenaze birden kalktı

Sivas'ın Zara ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 kişinin cenazesi, Suşehri ilçesinde toprağa verildi.

Sivas Suşehri'nde 3 cenaze birden kalktı
Sivas Suşehri'nde 3 cenaze birden kalktı
GİRİŞ 12.07.2014 19:58 GÜNCELLEME 12.07.2014 19:58

Kazada yaşamını yitiren Necati (45), Songül (38) ve Dursun Holat'ın (80) cenazesi, Suşehri Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçeye bağlı Kiziryurdu köyüne getirildi.

Cenazeler, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köydeki aile kabristanına yan yana defnedildi. Holat ailesinin yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze törenine, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yüzüak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kiziryurdu köyü sakinlerinden Zabit Bozan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Necati Holat ve ailesinin bir hafta önce İstanbul'dan tatil için köye geldiğini belirterek, "Babası Dursun Holat'ın gözlerinden rahatsızlığı vardı. Necati, babasının tedavisini yaptırmak amacıyla önceki gün ailesiyle Sivas'a gitti. Dönüş yolunda da bu kaza meydana geldi. Acımız büyük" diye konuştu.

Köy muhtarı Hümmet Akkuş ise kazadan yaralı kurtulan 13 yaşındaki Dilek Holat'ın tedavisinin devam ettiğini dile getirerek, "Bugün gözlerini açtığını öğrendik. 'Beni anneme babama götürün' demiş. Annesinin, babasının ve dedesinin öldüğünü bilmiyor" dedi.

Necati Holat yönetimindeki 34 DH 1467 plakalı otomobil, Sivas-Erzincan karayolunun Zara ilçesi Canova köyü mevkisinde dün yoldan çıkarak menfezin kenarına çarpmıştı. Kazada sürücü Holat ile eşi Songül ve babası Dursun Holat olay yerinde hayatını kaybetmiş, kızı Dilek Holat ise ağır yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri