Hava ambulansıyla hayata tutundu

Iğdır'da solunum yetmezliği teşhisi konulan ve durumu ağırlaşan 2 yaşındaki bebek hava ambulansıyla Erzurum'a sevk edildi

Hava ambulansıyla hayata tutundu
Hava ambulansıyla hayata tutundu
GİRİŞ 16.07.2014 11:54 GÜNCELLEME 16.07.2014 11:54

 Iğdır'da solunum yetmezliği teşhisi konulan ve durumu ağırlaşan 2 yaşındaki bebek, Sağlık Bakanlığı'nca tahsis edilen hava ambulansıyla Erzurum'daki bir hastaneye sevk edildi.

Ailesinin rahatsızlığı nedeniyle Iğdır Devlet Hastanesi'ne getirdiği Zahir bebeğe, solunum yetmezliği teşhisi konuldu. Buradaki doktorların çabalarına rağmen sağlık durumu gittikçe kötüleşen bebeğin, Erzurum'daki bir özel hastaneye sev edilmesi kararlaştırıldı.

Hastanın sağlık durumunu ve iki şehir arasındaki mesafeyi gözönüne alan hastane yönetimi, Erzurum'a sevk için hava ambulansı talep etti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimiyle Sağlık Bakanlığı'nca tahsis edilen hava ambulansına bindirilen bebek, kısa bir süre içinde Erzurum'daki hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Alpaslan Erol, hava ambulanslarının hasta nakillerinde hayati önem taşıdığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans sisteminin vatandaşların hizmetinde olduğunu vurgulayan Erol, "Hastamız, Iğdır Havaalanı'ndan Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansıyla Erzurum'a ulaştırıldı. Hastamıza acil şifalar dileriz. Hava ambulansı yaşam savaşı veren hastalarımıza umut oluyor. Bu önemli hizmetten sosyal güvencesi olsun ya da olmasın her vatandaş ücretsiz yararlanmaktadır" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!