Çorum'da sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi

Çorum'un Osmancık ilçesinde, sağanak nedeniyle Tillim Çayı'nın taşması sonucu 100'den fazla ev ve iş yerini su bastı.

Çorum'da sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi
Çorum'da sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi
GİRİŞ 17.07.2014 21:36 GÜNCELLEME 17.07.2014 21:36

İlçe merkezinde akşam saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran sağanak, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. Tillim Çayı'nın taşması sonucu D100 karayolu da trafiğe kapandı.

Polis ekiplerinin trafik akışını şehir merkezine yönlendirerek ulaşımı rahatlatma çalışması, ağır tonajlı araçların merkeze girememesi nedeniyle sonuçsuz kalınca uzun araç kuyruğu oluştu. Osmancık Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu yeniden trafiğe açılan D100 karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

D100 karayolu'ndaki Osmancık Devlet Hastanesi'nin zemin katları ile bölgedeki bazı okullarda da su baskınları yaşandığı gözlendi. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, zemin katlardaki su birikintilerinin tahliyesini sürdürüyor.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan ve etkisini kısa sürede gösteren yağışın özellikle merkezde birçok olumsuzluğa neden olduğunu belirtti.

Afete dönüşen yağışla tüm ekipleri seferber ettiklerini anlatan Karataş, "İlçenin bazı bölgelerinde sel baskınları oldu. İtfaiye ekiplerinin tahliye çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar kaç evin su baskınından zarar gördüğü kesinlik kazanmadı. Ancak bize gelen ilk bilgilere göre 100'den fazla ev ve iş yerinde su baskını yaşanmış. Arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!