Batman'da katliam kurbanı 7 kişi toprağa verildi

Batman'da öldürülen 7 kişi Batman Merkez Aydınkonak köyü mezarlığında yan yana defnedildi.

Batman'da katliam kurbanı 7 kişi toprağa verildi
Batman'da katliam kurbanı 7 kişi toprağa verildi
GİRİŞ 04.08.2014 09:22 GÜNCELLEME 04.08.2014 09:22

Batman Valisi Azmi Çelik, saldırıyı gerçekleştiren Fevzi Taş ile beraber 2 kişinin daha arandığını ve bir gözaltının olduğunu söyledi.
 

KIZI ALAMAYINCA KATLİAM YAPTI

İddiaya göre, Örensu köyü çobanı Fevzi Taş Ramazan bayram öncesi Örensu köyünde ikamet eden bir aileden kız istedi. Aile kızlarını vermek istemediği; çoban Taş’ın, olumsuz yanıt alması üzerine bayramdan sonra katliam yapacağını söylediği iddia edildi.

7 KİŞİ TÜFEKLE KAFALARINA ATEŞ EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Çoban Taş’ın aradan geçen bir aylık süre zarfında koyunlarını sattığı ve evini boşalttığı öğrenildi. Plan yapan çoban Fevzi Taş, dün akşam 19.30’da yaylaya koyunlardan süt sağmaya giden Leyla Güneş (15), Selime Tunla (30), Hilal ve Sultan Efe, Sabahat Efe, Mehmet Tunla ve Osman Güneş’e pusu kurdu. Çoban Taş, istediği ve olumsuz yanıt aldığı kızın yakınları olan Hilal, Sultan ve Sabahat Efe'yi pompalı tüfekle kafalarına ateş ederek öldürdü. Ölüme doymayan Taş, olay yerinde bulunan görgü tanıkları Leyla Güneş (15), Selime Tunla (30), Mehmet Tunla ve Osman Güneş’i de katletti.

OTOPSİLERİN ARDINDAN CENAZELERİ MEZARLIĞA GETİRİLDİ

Taş, olay yerinden kaçarken, köylülerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybeden 7 vatandaş olay yerinde yapılan incelemelerin ardında otopsi yapılmak üzere önce Batman Bölge Devlet Hastanesine ardından da Diyarbakır Adli Tıp kurumuna gönderildi. Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsilerin ardından cenazeler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi cenaze taşıma araçları ile Batman Merkeze bağlı Aydınkonak köyü mezarlığına getirildi.

7 KİŞİ YAN YANA  DEFNEDİLDİ

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde 7 kişi yan yana defnedildi. Batman valisi Azmi Çelik, Örensu köyü saldırı olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir kişinin gözaltına alındığını ve çoban Fevzi Taş ve 2 şüphelinin daha arandığını söyledi. Jandarma ve polis halen firarda olan çoban Taş’ı ve yardım yataklık eden iki kişiyi yakalamak için tüm bilgileri değerlendiriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak