Cinayet gibi ihmal! İşte işin gerçek boyutu

Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun hayatını kaybettiği kazanın altından cinayet gibi bir ihmal çıktı.

Cinayet gibi ihmal! İşte işin gerçek boyutu
Cinayet gibi ihmal! İşte işin gerçek boyutu
GİRİŞ 04.08.2014 09:40 GÜNCELLEME 04.08.2014 09:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Polisin yaptığı ilk incelemede, 5 tonluk dev kapının 40 santimetrelik bölümünü sensörlerin algılamadığı, Erkan Koyuncu'nun kafasının da bu kör noktaya sıkıştığı belirlendi.

Güvenlik kulübesinin kapıyı tam görmeyen bir yerde konumlandırılması ise cinayete davetiye çıkardı. "Kapı kapanırken herhangi bir şey fark etmedim. Görsem engellerdim" diyen güvenlik görevlisi Fatih D. gözaltına alındı.

Polis incelemesinde, cinayete davetiye çıkaran bir diğer ihmal de güvenlik kulübesinin yeriyle ilgiliydi. Güvenlik kulübesi, sensörlü kapıyı tam göremeyen bir yere kurulmuştu. Kapının açılmaya başladığı sağ taraf (girerken) ile güvenlik görevlilerinin bulunduğu sol yandaki kulübe tam zıt noktalarda bulunuyor ve birbirlerinden uzaktalar. Bu yüzden güvenlik görevlileri boşluktan kafasını uzatan Koyuncu'yu göremedi, sesini duyamadı ve vahim kaza yaşandı.

SAVCILIK SERBEST BIRAKTI

Fatih D. emniyetteki ifadesinde, "Kapı kapanırken herhangi bir şey fark etmedim. Görsem kapının kapanmasını engellerdim. Acı bir ses duyunca kapının açıldığı tarafa yöneldik. Bir kişinin sıkıştığını görür görmez de kapıyı açtık. Hemen ambulans ve ilgili kişilere haber verdik" dedi.

Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler olay anında görevde bulunan iki güvenlik görevlisinin daha ifadesine başvurdu. Polis ifadeler doğrultusunda olay yerinde canlandırma da yaptı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Fatih D, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    tedbir kuldan ,takdir Allah'tan(CC). bu kadar basit bir iş...danha önceleride bir okulda böyle bir kapı yüzündan bir öğrenci sıkışıp ölmüştü.. böylesine ağır bir kapının tedbirleride daha çok olmalı idi..hatta kapı kapanırken bir şeye temas ettiğinde hemen durmalı..sensör ayarını iyi yapamamışlar..araya bir nesne geldiğinde muhakkak durmalı idi.. tüm bu tedbirlerden sonra olacaksa olacaktır buna ne şüphe..ecel Allah'ın emri..işte bu ince noktayı iyi kavramak,yalnışa düşmemek gerek..
    Cevapla
  • Bülent Gürbüz 9 yıl önce Şikayet Et
    KİMSENİN SORMADIĞI SORUYU SORUYORUM... her yerde güvenlik kameraları var...peki görüntüler nerede kardeşim??? açıklama değil delilleri görmek istiyoruz...!!!
    Cevapla
  • Adrenalin 9 yıl önce Şikayet Et
    cinayet falan yanlış bir tanımlama. herkes linç edecek birilerini arıyor ihmal deniyor bilmem ne deniyor ama kimse o adam kafasını niye oraya soktu demiyor. Bu olay bir kazadan ibarettir ne cinayettir ne ihmal. Rahmetli yapmaması gereken bişey yapmış kapının yanındaki azıcık boşluğa kafasını sokmuş. Vadesi yetmiş Allah rahmet eylesin. Ama cinayet falan hoş olmuyor yani o güvenlikçinin de çoluk çocuğu var ailesi var yaşantısı var. O istermiydi böyle bir olaya sebep olmayı
    Cevapla
  • Abdullah Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    yalnızkurt42, İsrail zulmü de bir takdir sonucudur. Ama bu takdirde mazlum ile zalimi, maktül ile katili ayırmayın mı diyor Rabbimiz, bu nasıl bir mantık? Bu ölümde de ihmali veya kusuru olan varsa ceza almasın mı, araştırılmasın mı? Nasıl bir mantığınız var sizin...
    Cevapla
  • yalnızkurt42 9 yıl önce Şikayet Et
    HER ŞEYİ DİYORSUNUZ..... Allah'ın takdiri diyemiyorsunuz. Yazıklar olsun size. Bu GALATASARAY ne yaptı size..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı