Babasının gözleri önünde boğuldu

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde, 13 yaşındaki çocuk, serinlemek için girdiği Dandalaz Baraj Gölü'nde, babasının gözü önünde suda kayboldu.

Babasının gözleri önünde boğuldu
Babasının gözleri önünde boğuldu
GİRİŞ 11.08.2014 19:03 GÜNCELLEME 11.08.2014 19:03

Gölette, dört dalgıçla 19 saattir yapılan arama kurtarma çalışmalarına rağmen Aktaş'a ulaşılamadı. Nazilli'de yaşayan Ramazan Aktaş (36), eşi Fadime Aktaş'ın (32) tehlikeli olduğu için karşı çıkmasına rağmen, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi olan oğlu Mehmet Umut Aktaş'ı da alarak, dün (pazar) bir grup arkadaşıyla Karacasu İlçesi'ndeki Dandalaz Baraj Gölü'ne balık tutumaya gitti.

Saat 19.00 sıralarında sıcaktan bunalan Mehmet Umut Aktaş, burada karşılaştığı komşularının oğlu S.C. (Serhat Cen (19) ile serinlemek için göle girdi. Kıyıdan yaklaşık 5 metre kadar uzaklaşan Aktaş, birden suda çırpınmaya başladı. Aktaş, kısa bir süre sonra ise babasını gözleri önünde suda kayboldu.

Kıyıdan 5 kulaç kadar sonra 16 metre birden derinleşen ve dibi bataklık ile çeşitli su bitkileriyle kaplı olan göle yüzme bilmedikleri için girip, müdahale edemeyen çaresiz baba Ramazan Aktaş ve arkadaşları, durumu jandarma ve 112 Acil Servis'e bildirdi. Jandarma, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'nden de yardım istedi. Marmaris'ten gelen 4 dalgıçla, gece boyu yapılan arama ve kurtarma çalışmaları bir sonuç vermedi. Bunun üzerine bir süre ara verilen arama-kurtarma çalışmalarına bu sabah 07.30'da tekrar başlandı. Toplam 19 saat süren arama çalışmalarına rağmen çocuğa ulaşılamadı. dalgıçların oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Oğlunun baraj gölünde kaybolduğu haberini alarak olay yerine gelen gözü yaşlı anne Fadime Aktaş (34) ve diğer yakınları, arama-kurtarma çalışmalarını izledi. Sinir krizi geçiren anne Aktaş'a sağlık ekipleri, sakinleştirici iğne yaptı.

"ALLAH'IM MEHMET'İMİ GERİ VER"

Gece boyunca süren arama-kurtarma çalışmalarında AKUT ekiplerine yardım eden iki çocuk babası Ramazan Aktaş'ın ise yaşananlardan kendini sorumlu tutup, "Allahım Mehmet'imi geri ver ne olursun" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat